Mockups tonen vernieuwde notificaties en snelle instellingen Android N

Android N zal waarschijnlijk dit jaar verschijnen maar voor dat het zover is moet Google nog veel werk verzetten. Op het internet zijn beelden verschenen van een vernieuwd snelle instellingen menu en vernieuwde notificaties. Waarbij de notificaties meer details lijken te tonen.

Android N met nieuwe notificaties

Hoewel de ontwikkeling van Android N zich nog in een vroeg stadium bevind geven de mockups wel een duidelijk beeld van het besturingssysteem zoals deze op dit moment is. Natuurlijk kan Google er altijd nog voor kiezen om het design om te gooien. De website Androidpolice heeft een kijkje kunnen nemen naar een testversie van Android N en maakte daar de volgende illustraties bij.

Een notificatie zit er ten opzichte van Android Marshmallow duidelijk anders uit, waarbij de notificatie nu de volledige breedte van het scherm gebruikt. Ook zit er nagenoeg geen ruimte tussen meerdere notificaties en de notificaties bevatten meer informatie. Aan de rechterzijde van de afbeelding zie je de Android N mockup.

Android N notificatie mockup

Ook de snel-instellingen zijn gewijzigd, hierbij is het scherm eveneens over de volledige breedte gebruikt en staan elementen dichter op elkaar. Daarnaast is het mogelijk om de volgorde aan te passen en kun je minder vaak gebruikte instellingen vinden door te swipen naar een tweede pagina.

Android N snel-instellingen

Zoals gezegd kan Google er alsnog voor kiezen om het design weer helemaal om te gooien. Vermoedelijk zullen we dit najaar zien wat Google van plan is met Android.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel