Google werkt aan anti-tracking voor Android

Google lijkt te werken aan een nieuwe beveiligingsoptie voor Android. Het gaat om anti-tracking waarvoor het bedrijf nu de mogelijkheden aan het onderzoeken is.

Anti-tracking in Android

Uit informatie van persbureau Bloomberg werkt Google aan een anti-tracking functie voor Android. Het bedrijf lijkt hiermee Apple te volgen, dat in een nieuwe versie van iOS ook een vergelijkbare functie aanbiedt. Met de nieuwe anti-tracking functie moet onder andere cross-tracking voorkomen.

De ontwikkelingen hiertoe zijn nog in een vroege discussiefase, zo stelt de bron. Google zou minder ver in de strengheid hierin willen gaan dan dat Apple doet. Een woordvoerder van Google laat weten; “we zijn altijd op zoek naar manieren om met ontwikkelaars samen te werken om de lat voor privacy hoger te leggen en tegelijkertijd een gezond, door advertenties ondersteund app-ecosysteem mogelijk te maken”.

Volgens anonieme bronnen is Google voornamelijk van plan om een goede balans te vinden tussen privacybewuste consumenten/ontwikkelaars, en de financiële behoeften van adverteerders.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel