Google: Frankrijk wordt winnaar Songfestival 2019; Nederland 4e

De winnaar van het Eurovisie Songfestival 2019 wordt vanavond, of beter gezegd komende nacht, bekend gemaakt. Dan is namelijk de finale van de zangcompetitie. Google heeft alvast statistieken en verwachtingen vrijgegeven over de verwachtte winnaar; niet Nederland maar Frankrijk zou gaan winnen dit jaar.

Winnaar Songfestival 2019 volgens Google

Google heeft bekend gemaakt dat deze editie van Eurovision Song Contest 2019 gewonnen zal worden door; Frankrijk. Het bedrijf heeft statistieken vrijgegeven waaruit duidelijk wordt dat Bilal Hassani met zijn nummer Roi met de eerste prijs er vandoor zal gaan. Google baseert zich op het internationale zoekgedrag wereldwijd. Bij een vorige meting, voorafgaand aan de tweede halve finale, stond Duncan Laurence met Arcade nog op een eerste plaats.

Vanavond zullen 26, van de 41, landen strijden om de eerste plaats bij het Eurovisie Songfestival. Dit jaar wordt het georganiseerd in Tel Aviv, in Israël. Vorig jaar won Netta het songfestival van 2018 in Lissabon. Google heeft de volgende voorspellingen alvast gedeeld met ons;

Als gekeken wordt naar de populariteit van de zoekopdrachten pakt Frankrijk de eerste plaats. IJsland zou met hun opvallende act de tweede prijs bemachtigen. Als we afgaan op de Trends-tool van Google volgt Rusland op een derde plaats. Op plek vier vinden we dan Duncan Laurence met Arcade van Nederland. De top vijf wordt compleet gemaakt door Wit-Rusland (Belarus). Andere favorieten eindigen duidelijk lager. Zo zien we Zwitserland op 7, San Marino op 9. Zweden op 14, Noorwegen op 23 en Israël eindigt zelf op de 26; de laatste plaats.

Google winnaar songfestival 2019

Bij bookmakers staat het nummer van ons land ook hoog, maar de bookmakers hebben het al drie jaar lang mis. Vorig jaar zat de tool van Google er ook naast. Toen werd voorspeld dat Noorwegen winnaar zou worden. Uiteindelijk werden de Noren 15e. Wel had Google de voorspelling gegeven dat Israël tweede zou worden; zij werden uiteindelijk eerste. Nederland eindigde negen plekken lager dan voorspeld terwijl de nummer 3 van 2018, Oostenrijk, door Google op een 13e plek werd gezet. In 2017 klopte de winnaar van de Google voorspelling wel.

Punten van andere landen

Google geeft ook nog een ander overzicht vrij. Hieruit wordt duidelijk naar welke landen, de inwoners van een land het meest zoeken. Uiteraard gaat het ook hierbij weer om het Songfestival. Als we afgaan op die kaart, dan zochten we vanuit Nederland het meest op Frankrijk, Spanje en Roemenië. Ook Wit-Rusland, Rusland, Portugal en België werden veel gezocht. Die laatste twee landen zitten niet langer meer in de finale.

Aan wie geven wij onze punten? Dat is een interessant overzicht. Volgens Google is de puntenverdeling als volgt;

  • 12 punten aan IJsland
  • 10 punten aan Frankrijk
  • 8 punten aan San Marino
  • 7 punten aan Zwitserland
  • 6 punten aan Wit-Rusland
  • 5 punten aan Rusland
  • 4 punten aan Zweden
  • 3 punten aan Italië
  • 2 punten aan Cyprus
  • 1 punt aan Estland

Van wie kan Duncan Laurence de meeste punten verwachten? Frankrijk, Spanje en Roemenië zouden ons 12 punten geven. Google zegt dat 10 punten gegeven worden door Rusland, Wit-Rusland, België en Portugal. 8 punten krijgen we van Zweden, Duitsland, Polen, San Marino en Armenië. Het volledige overzicht vind je hieronder.

Punten andere landen eurovisie songfestival 2019

Songfestival volgen

Door wie het Eurovisie Songfestival definitief gewonnen zal worden, horen we even na middernacht. De zangwedstrijd wordt uitgezonden op NPO1 en België Eén en begint om 21:00 uur Nederlandse tijd. Wil je niks missen, dan kun je de livestream en het laatste nieuws volgen via de Songfestival app.

Update 01:11 uur: Ook dit jaar had Google het niet bij het juiste eind. Duncan Laurence is met het nummer Arcade de winnaar geworden van het Songfestival 2019. Op de tweede plaats stond Italië, gevolgd door Rusland, Zwitserland en Noorwegen. Frankrijk eindigde op een 14e plaats. De volledige uitslag kun je hieronder vinden.

Eurovisie Songfestival 2019

DroidApp - Android nieuws
DroidApp - Android nieuws
Ontwikkelaar: Apps byLuke
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel