Grote update Outlook op komst; vol functies uit Sunrise Calendar

Microsoft heeft een grote update aangekondigd voor de mobiele apps van Outlook. De agenda-app Outlook krijgt veel nieuwe functies, waaronder functies die we kennen uit de eerder offline gehaalde Sunrise Calendar. Wat kunnen we verwachten?

Outlook met Sunrise functies

Outlook voor Android krijgt een hoop verbeteringen binnenkort, zo heeft Microsoft bekend gemaakt. De applicatie zal verschillende functies uit Sunrise Calendar krijgen. Eind augustus trok Microsoft de stekker uit de geliefde kalender-app Sunrise Calendar, die Microsoft anderhalf jaar ervoor had overgenomen.

Overname

Bij de overname van Sunrise door Microsoft werd bekend dat functies overgeheveld zouden worden naar Outlook. Nu pas is hier een echt begin mee gemaakt. Microsoft heeft bevestiging gegeven dat de verschillende kalenders uit Sunrise in Outlook te vinden zullen zijn. Om te beginnen zullen alleen de sportkalenders te vinden zijn in Outlook. In de toekomst kan je ook televisieprogramma’s en andere onderwerpen toevoegen aan je eigen agenda.

Outlook nieuw

Slimme icoontjes

Sunrise-gebruikers konden hun evenementen aanduiden met icoontjes. Deze icoontjes worden nu ook doorgevoerd in Outlook. Daarbij heeft Microsoft nog extra, nieuwe icoontjes toegevoegd aan de app. De icoontjes worden automatisch gekozen door de app. Net als Sunrise herkent Outlook dan welk icoontje het meest past bij het item. Denk aan “Lunchen”, “Koffie”, “Concert” of bijvoorbeeld “Vakantie”.

Outlook Sunrise icons

Locatie en route

Voor het toevoegen van een adres wordt er in Outlook gebruik gemaakt van de database van Bing. Met de nieuwe update wordt de locatie bij een agenda-item niet meer enkel met Bing Maps geopend, maar kan je gewoon je eigen favoriete app gebruiken; zoals Google Maps. Hier kan je dan de routebeschrijving mee starten.

Sunrise heeft ook haar invloed gekregen in de weergave van agenda-items. Het plannen van afspraken is volgens Microsoft makkelijker dan ooit geworden. Tevens heeft Microsoft nog diverse andere verbeteringen doorgevoerd in de nieuwe Outlook-app.

Outlook agenda

App update

Voor Apple iOS is de update vrijgegeven. Voor Google Android houdt Microsoft het op ‘coming soon’. Dit betekent dat Android-gebruikers nog even moeten wachten op de grote Outlook-update.

Microsoft Outlook
Microsoft Outlook
Ontwikkelaar: Microsoft Corporation
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel