Microsoft trekt stekker op 31 augustus uit Sunrise Calendar

Microsoft trekt eind augustus de stekker uit de geliefde kalender-app Sunrise Calendar. In korte tijd wist Sunrise Calender erg populair te worden, maar de dienst werd vorig jaar overgenomen door Microsoft. Die heeft nu bepaald dat er een eind komt aan de app.

Sunrise Calendar

Sunrise Calendar is eind deze maand precies twee jaar geleden uitgebracht voor Android. De strak vormgegeven applicatie maakte het mogelijk om tal van diensten aan je agenda toe te voegen. Denk hierbij aan Google Agenda, iCloud, Facebook en LinkedIn. Ook was er de integratie voor Trello, Twitter, Swarm/Foursquare en vele andere diensten. Het was ook mogelijk om de tv-gids te integreren.

Sunrise Calendar

Aan dit hele mooie verhaal komt nu definitief een eind. Microsoft heeft bekend gemaakt dat het 31 augustus definitief de stekker uit Sunrise Calender haalt. In februari 2015 nam Microsoft de dienst over. Microsoft zal de dienst gebruiken voor haar eigen app; Outlook. De ontwikkelaars van Sunrise zijn ervan overtuigd dat Outlook een Sunrise-tintje zal krijgen.

Sunrise Calendar kan nog steeds gedownload worden uit de Google Play Store. Vanaf 31 augustus zal de dienst plaats maken voor Outlook.

Update 18:00 uur: De applicatie lijkt te zijn verwijderd uit de Google Play Store. Degenen die de app al wel eerder hebben geïnstalleerd, zien de app nog wel in de Play Store staan.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel