Sunrise Calendar: definitief einde voor geliefde kalender-app

Het doek valt vandaag definitief voor Sunrise Calendar. De ontwikkelaars hebben er in de afgelopen jaren veel energie en tijd in gestoken. Echter maakte Microsoft, die de kalender-app over heeft genomen, bekend dat de stekker uit Sunrise Calendar getrokken zal worden. Vandaag is het zover.

Sunrise Calendar

Sunrise Calendar is niet meer. De kalender-applicatie wist veel gebruikers aan zich te binden en stond bekend om zijn grote aanbod van agenda’s die je vervolgens aan je eigen kalender kon toevoegen. Denk aan televisie-programma’s, vakanties, sport, maanstanden, feestdagen en ga zo maar door.

Sunrise Calendar

De minimalistische, maar duidelijke agenda-app werd in mei 2014 uitgebracht in de Google Play Store. In februari 2015 werd bekend dat Microsoft de applicatie zou overnemen. Daarna werd bekend dat Microsoft de stekker op 31 augustus uit de app zou trekken. De applicatie zou daarmee onbruikbaar worden en Microsoft zou de kennis gaan gebruiken om de eigen Outlook-app te verbeteren. Een vergelijkbaar alternatief hebben we nog niet kunnen vinden, waarbij je zoveel extra;s aan je kalender kunt toevoegen.

Vandaag nemen we afscheid van een uitgebreide, geliefde kalender-app. Rust zacht Sunrise Calendar.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel