HERE Maps rolt verbeterde kaarten uit naar Android-gebruikers [update]

HERE heeft haar kaarten voor de navigatiedienst HERE Maps geüpdatet. De update voegt niet alleen nieuw aangelegde wegen toe maar ook extra details.

HERE is druk bezig geweest met het bijwerken van haar navigatiekaarten, op ieder continent zijn wijzigingen gedaan in de kaarten. Handig voor als je komende vakantie een roadtrip gaat maken, ben je in ieder geval in het bezit van een zeer recente kaart.

Waterwegen

Rivieren een meertjes zijn lastig in kaart te brengen aldus HERE, toch hebben ze de weergave van de waterwegen significant verbeterd. Een voorbeeld van een verbeterd waterrijk gebied vind je hier onder.

germwat

Openbaar vervoer

Ook de weergave van diverse metro en spoorlijnen zijn verbeterd, waar voorheen de wegen vrij recht werden getoond heeft HERE nu de OV-lijnen meer volgens de (ondergrondse) realiteit getekend. Een voorbeeld hiervan is de situatie in Shanghai.sing_imp

De kaart-updates zijn te verkrijgen via HERE Maps op je Android toestel en je krijgt hiervoor automatisch een notificatie. Mocht je de navigatie software van HERE nog niet op je Android smartphone hebben geïnstalleerd dan kun je deze verkrijgen via de Google Play Store.

Update 16:45 uur: 

De ontwikkelafdeling van Nokia, welke verantwoordelijk is voor HERE, laat weten dat er nog een aantal wijzigingen zijn doorgevoerd bij de update. De manier van het tonen van routes is verbeterd. Door bij een geadviseerde route naar links of rechts te vegen, wordt een alternatieve route weergegeven. Daarnaast zal van bezienswaardigheden of (eet-)gelegenheden meer informatie weergegeven worden als de telefoon online is.

3D en verbeteringen

Met de nieuwe 3D elementen in HERE, is het vanaf nu mogelijk om bijvoorbeeld kaarten van bijvoorbeeld luchthavens of winkelcentra gedetailleerd te bekijken. Daarbij wordt er ook onderscheid gemaakt tussen de verdiepingen van het gebouw. Het navigeren met HERE is ook op diverse vlakken verbeterd en ook het downloaden van de kaarten is eenvoudiger geworden. HERE meldt verder dat een groot aantal kleine bugs zijn opgelost in de nieuwe versie.

HERE route

Tot slot is vandaag de dag, dat HERE uit beta is gehaald, waardoor de naam veranderd is naar ‘HERE’, in plaats van ‘HERE Beta’. Wil je alles weten over HERE? Lees dan hier de interessante HERE review.

HERE WeGo Maps & Navigation
HERE WeGo Maps & Navigation
Ontwikkelaar: HERE Apps LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel