HMD Global: Nokia 6.1 het populairst, Nokia 9 komt begin 2019

HMD Global heeft zich uitgelaten over het nieuwe toestel van de van oorsprong Finse fabrikant. We kunnen een Nokia 9 verwachten en wel begin 2019. Aanvankelijk zou de release eerder plaats moeten vinden.

Nokia 9 in 2019

De Nokia 9 komt er definitief aan. HMD Global heeft tegenover de Duitse collega’s van WinFuture de bevestiging gegeven dat begin 2019 de nieuwe high-end smartphone aangekondigd zal worden. De naam ‘Nokia 9′ werd meerdere keren expliciet genoemd. Volgens de woordvoerster is er wat vertraging ontstaan omdat ze nog niet tevreden waren over de camerakwaliteit. Er gingen eerder al berichten rond over dat de telefoon voorzien wordt van vijf camera’s aan de achterkant. De kans is goed aanwezig dat dit hiermee iets te maken heeft. Onderstaande foto dook eerder op.

Nokia 9 5 camera's

Het is niet bekend of Nokia de ‘9’ op een eigen event gepresenteerd wordt, of dat hiervoor het Mobile World Congress voor aangegrepen wordt. Nokia geeft verder aan dat het de focus vooral heeft liggen op toestellen in het segment van 300-400 euro. Daarbij was de Nokia 6.1 de best verkochte smartphone van HMD Global. In totaal heeft het bedrijf 70 miljoen toestellen in twee jaar tijd verkocht. Over de verkopen van de Nokia 8 Sirocco is het bedrijf minder tevreden.

In de afgelopen week kondigde HMD Global de nieuwe Nokia 8.1 aan. Het bedrijf geeft verder aan geen retro-modellen meer uit te willen brengen. Dit deed het bedrijf eerder met de Nokia 3310 (2017) en Nokia 8110 4G.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel