Nieuwe renders: Nokia 9 met penta-camera in beeld

Nokia komt mogelijk binnenkort met de Nokia 9. De smartphone wordt voorzien van een penta-camera en krijgt mogelijk high-end specificaties. Het nieuwe toestel, welke mogelijk nog de naam Nokia 9 PureView krijgt, is nu te zien in nieuwe renders.

Nokia 9 in renders

HMD Global komt met de nieuwe Nokia 9, maar wanneer is nog niet bekend. Mogelijk zien we dit toestel pas begin volgend jaar. Hoewel er in het verleden al meerdere malen nieuws is gemeld over het nieuwe toestel, zien we nu nieuwe renders. Deze renders zijn samengesteld door OnLeaks, een bron die gebruik maakt van de (bij hem) bekende informatie, voor het maken van de renders.

Nokia 9 render

Zoals eerdere beelden al lieten zien, zien we ook de penta-camera terug bij het toestel. Eerder leek het er al op dat dit toestel mogelijk de naam PureView zou krijgen. Inmiddels is ook HMD Global de eigenaar van het PureView trademark. Voor de realisatie van de camera zal HMD samenwerken met Zeiss, bekend van de camera’s.

Volgens de uitgelekte informatie zou volgens de bron de telefoon beschikken over de afmetingen 155 x 75 x 7,9 millimeter. Het scherm krijgt een grootte van 5,9 inch met QHD+ resolutie, een 18:9 beeldverhouding en geen notch. Daarbij lijkt het erop dat er afstand genomen wordt van de 3,5 millimeter aansluiting. De telefoon krijgt een USB-C aansluiting en een vingerafdrukscanner, vermoedelijk geïntegreerd in het beeldscherm zoals bij de OnePlus 6T en Huawei Mate 20 Pro.

Er wordt verder gesproken over een Snapdragon 845 processor, 8GB RAM en 128GB aan opslagruimte. De Nokia 9 zal vanuit de doos voorzien worden van een 4150 mAh accu, Android 9 Pie en natuurlijk Android One. Zodra er meer bekend is over het nieuwe vlaggenschip van Nokia, houden we je natuurlijk op de hoogte.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel