HMD Global gaat Nokia-smartphones voorzien van PureView camera

HMD Global is inmiddels eigenaar van het PureView trademark. Eerder verschenen al berichten over dat de camera’s in Nokia-smartphones (nog) beter zouden worden. Deze nieuwe stap geeft nog meer hoop.

PureView

PureView is de naam van de technologie die Nokia in het verleden meegaf aan toestellen met een speciale camera-technologie. De Nokia Lumia 1020 en Nokia 808 PureView waren bijvoorbeeld toestellen die met de technologie uitgerust waren.

Inmiddels is het eigendomsrecht (trademark) weer eigendom van HMD Global. De technologie verscheen voor het laatst in 2015 op de Lumia 950 die toen door Microsoft werd uitgebracht. De kans dat HMD Global aan de slag gaat met de PureView-technologie lijkt vrij groot met deze stap. Naar alle waarschijnlijkheid zullen we dus in de toekomst weer een Nokia-smartphone met PureView-camera gaan tegenkomen.

Pureview trademark

PureView is zoals gezegd een speciale technologie. Een foto wordt gemaakt met een lagere resolutie, waarna oversampling toegepast wordt. Informatie uit een reeks pixels wordt vervolgens gebruikt voor de superpixel foto en dit moet uiteindelijk het beste in een foto naar boven brengen. De laatste tijd heeft HMD Global al meer aandacht besteed aan de camera. Onlangs werd de interface in de camera-app uitgebreid en werkt het bedrijf sinds enige tijd ook samen met Carl Zeiss.

Exclusief: Nokia 5.1 Plus en Nokia 6.1 Plus komen mogelijk snel naar Nederland

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel