HMD Global registreert ‘PureDisplay’ voor Nokia-smartphones

Nokia smartphones kunnen in de toekomst een aantal nieuwe functies verwachten. Eerder werd al duidelijk dat HMD Global het PureView-trademark weer terug heeft, nu duiken nog twee termen op; PureDisplay en Face Unlock.

PureDisplay en Face Unlock

HMD Global heeft twee nieuwe merknamen geregistreerd bij het octrooibureau in Europa. HMD Global is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Nokia-smartphones en weet goede zaken te doen met de toestellen. Qua ontwikkelingen wil het bedrijf niet stil blijven staan en zo verscheen van de week het bericht dat het PureView-trademark weer in handen is van de Finnen. De kans is dus groot dat we weer PureView camera’s gaan zien van het merk.

PureDisplay HMD Global

Nu is bij het octrooibureau ook ‘Face Unlock’ geregistreerd. Dit spreekt voor zich. Interessanter is de term PureDisplay die geregistreerd is. Verdere informatie ontbreekt, maar het lijkt te maken te hebben met een speciale displaytechnologie die we eerder al bij Nokia-toestellen zagen. De zogenoemde ClearBack-schermen waren beter afleesbaar in direct zonlicht door het speciale polarisatiesysteem. De leesbaarheid werd namelijk beter doordat reflecties werden verminderd. Mogelijk heeft PureDisplay hier betrekking op.

Zodra er meer bekend is over Nokia met nieuwe technologieën in hun toestellen, lees je dat uiteraard terug op DroidApp.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel