Honor 8: Android 8.0 Oreo wordt nu uitgerold in Nederland via HiSuite (screenshots)

Nederlandse gebruikers van de Honor 8 kunnen vanaf nu Android 8.0 Oreo downloaden voor hun smartphone. Eerder werd de update in Duitsland al via HiSuite uitgerold. De update brengt een reeks nieuwe functies en verbeteringen.

Android 8.0 Oreo voor Honor 8

Het was een welles-nietes spelletje; of Android 8.0 Oreo naar de Honor 8 zou komen. Het hoge woord is er nu uit, want Nederlandse gebruikers kunnen de update vanaf nu installeren voor hun toestel.

DroidApp-lezer Jelle laat ons weten dat de update via HiSuite binnengehaald kan worden in Nederland. De update voor de Honor 8 brengt dus de nieuwere Android-versie; Android 8.0 Oreo, samen met een nieuwe versie van de EMUI skin. Jelle laat weten dat er geen nieuwe beveiligingsupdate bij zit, maar dat het toestel wel vrijwel maandelijks een patch krijgt. Hij is nog steeds voorzien van de patch van juli, wat erg netjes is.

Te zien is dat de blauwe kleur in het menu meer naar groen neigt. Ook is het menu met instellingen wat veranderd en is het mogelijk gemaakt om de navigatiebuttons te verbergen. Volgens Jelle voelt het toestel nu ook iets sneller aan. Het is nog te vroeg om te oordelen over de veranderingen in het batterijverbruik. Als we afgaan op Google, dan zou Oreo zuiniger moeten zijn dan voorgaande Android-versies.

Daarnaast brengt de update ook al het nieuws uit Android 8.0 Oreo zelf. Zo is het mogelijk om ondersteunende apps in de Picture-in-Picture stand te openen, en dus als drijvend venster open te hebben staan. Ook zijn er notificatiekanalen, app badges en is automatisch aanvullen verbeterd.

Honor heeft de update enkel nog via HiSuite uitgebracht, wat betekent dat je dit middels de software op de computer kunt voltooien. Het is onbekend of de update ook nog OTA (dus via het toestel zelf) verspreid gaat worden. Je kunt de software voor op je pc hier downloaden. Het is aan te raden een back-up te maken alvorens je de update op deze manier uitvoert.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel