HTC 10 Evo aangekondigd voor Europa: Android Nougat en waterbestendig

HTC heeft zojuist de HTC 10 Evo aangekondigd, voor Europa. Dit toestel is de Europese variant van de HTC Bolt die eerder voor de Amerikaanse markt werd gepresenteerd. De HTC 10 Evo valt op door Android 7.0 Nougat en de IP57-certificering. Met de strategie achter de HTC 10 Evo lijkt HTC de strijd aan te willen gaan met OnePlus.

HTC 10 Evo

Het Taiwanese HTC heeft het doek van de Europese HTC Bolt gehaald. Voor de Europese markt heeft het toestel de naam HTC 10 Evo meegekregen. Deze naam dook eerder deze maand op, en nu blijkt dit inderdaad waar te zijn. De smartphone is gelijk aan die van de Bolt en dat betekent dat er een 5,5 inch Quad-HD display met Gorilla Glass 5 is, een Snapdragon 810 2.0 GHz quad-core processor en 3GB RAM. Voor de interne opslagruimte is er keuze uit 32 en 64GB.

HTC 10 Evo

HTC heeft de HTC 10 Evo ook voorzien van een 16 megapixel camera. Deze camera is uitgerust met optische beeldstabilisatie. Tevens is er een 8 megapixel front-camera. De 3200 mAh accu kan opgeladen worden via de USB Type-C poort aan de onderzijde van de telefoon. Ook is er een vingerafdrukscanner geïntegreerd in de home-button, maar moet een 3,5 millimeter audio-aansluiting gemist worden.

Dankzij de IP57-certificering is het toestel waterbestendig. Voor de beste geluidsbeleving zijn er de BoomSound speakers. Ook is de HTC 10 Evo voorzien van Android 7.0 Nougat, met HTC Sense skin. Opvallend is dat het toestel alleen online verkocht zal gaan worden, iets wat OnePlus ook doet. Dit zal gebeuren vanaf later deze maand. Wanneer de HTC 10 Evo in Nederland verkrijgbaar is, is niet bekend. De prijs is ook nog niet bekend, maar verwacht een prijs van rond de 550 euro.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel