HTC 10 officieel: HTC weer terug op de kaart gezet

HTC heeft eindelijk haar HTC 10 smartphone officieel aangekondigd, tegelijkertijd neemt HTC afscheid van de ‘One’ in haar naamgeving. Is de HTC 10 serieuze concurrentie voor de LG G5, Samsung Galaxy S7 of net niet? Maak kennis met het nieuwe HTC vlaggenschip, de HTC 10.

HTC 10 officieel aangekondigd

Het Taiwanese HTC heeft haar best gedaan om dit jaar een vlaggenschip op de markt te brengen die van alle snufjes is voorzien. Het bedrijf moet ook wel want het kampt al tijden met tegenvallende resultaten en verkopen. De HTC 10 zou hier wel eens verandering in kunnen brengen en is serieuze competitie voor bijvoorbeeld de LG G5 en Samsung Galaxy S7.

Camera

De HTC 10 is voorzien van een 12 megapixel camera die een diafragma heeft van f/1.8 wat betekent dat deze zeer lichtgevoelig is. Ook maakt HTC gebruik van een nieuw type UltraPixel wat betere foto’s moet opleveren. Naast de mogelijkheid om RAW-foto’s te maken kun je ook 4K-video’s met 24-bit hoge resolutie stereogeluid opnemen. Zowel de front- als backcamera zijn voorzien van optische beeldstabilisatie.

Audio en BoomSound

Niet alleen heeft de HTC 10 de mogelijkheid om stereogeluid op te nemen, ook kan hij stereogeluid afspelen via de HTC BoomSound HiFi speakers. Deze stereoluidsprekers bevinden zich aan de boven en onderzijde van het toestel. De BoomSound luidsprekers waren ook al te vinden op de HTC One M8 waar deze een uitstekende geluidskwaliteit weten te leveren.

HTC 10 Gold

Display en technische informatie

Verder beschikt het toestel over een 5,2 inch S-LCD 5 display met een beeldscherm resolutie van 1440 x 2560 pixels. De HTC 10 draait op de nieuwste Snapdragon 820 quad-core processor, deze processor heeft twee op 2.2 GHz geklokte kernen voor intensieve taken en twee op 1.6 GHz geklokte kernen voor het lichtere werk. Wil je je apps, foto’s en video’s kwijt dan kan dat op het 32- of 64GB interne geheugen, is dat niet genoeg dan kun je de HTC 10 ook uitbreiden met een MicroSD-kaart van maximaal 2TB.

HTC 10 Sense 8.0

HTC Sense 8

De HTC 10 draait op Android 6.0 Marshmallow, waarbij HTC de interface heeft voorzien van HTC Sense 8. Deze versie ondersteunt de mogelijkheid om helemaal zelf te bepalen waar en hoe je widgets en app-icoontjes plaatst.

HTC 10

Design

Het design is gemaakt van metaal, met een voorzijde van glas wat naadloos aansluit op de body. De HTC 10 kent vier verschillende kleuren namelijk Topaz Gold, Carbon Gray, Glacier Silver en Camelia Red. Alle informatie vind je via onderstaande button op de HTC 10 pagina.

Verkrijgbaarheid en prijs

De HTC 10 zal begin mei uitgebracht worden in Nederland. De prijs van de smartphone ligt op 749,00 euro. De Camelia Red komt niet naar Nederland.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel