HTC brengt ‘HTC One M9 Prime Camera Edition’ uit in Nederland; maar wat hebben we eraan?

HTC brengt een nieuwe smartphone uit in Nederland. We hebben het over de HTC One M9 Prime Camera Edition. De modelnaam is een hele mond vol, maar is het toestel echt zo anders dan de HTC One M9? Want is het een opvolger van de One M9, of juist een uitgeklede One M9? We zetten de verschillen voor je op een rij.

HTC One M9 Prime Camera Edition

Deze week kondigde de Taiwanese fabrikant HTC al in Duitsland de HTC One S9 aan. Dit toestel zullen we naar verwachting voorlopig in Nederland niet gaan zien. In Duitsland is al wel enige tijd de One M9 Prime Camera Edition verkrijgbaar, en dit toestel zal binnenkort ook in de Nederlandse winkels verkrijgbaar zijn. Van buiten lijkt het toestel identiek aan die van de One M9; het formaat is hetzelfde en ook de metalen behuizing is identiek.

HTC One M9 Prime Camera edition

Processor

Standaard uit de doos draait de One M9 Prime op Android 6.0 Marshmallow. Het toestel is in tegenstelling tot de ‘gewone’ M9 is de Prime alleen verkrijgbaar in de Gunmetal Grey kleur. De processor is ook anders, waar in de One M9 nog een Snapdragon 810 processor zat, is de Prime voorzien van een MediaTek Helio X10 octa-core processor.

Geheugen

Nog steeds is er het 5,0 inch Full-HD display, maar onder de motorkap zijn er toch wel een aantal verschillen te vinden. Het interne geheugen van de One M9 bedroeg nog 32GB en er was 3GB aan werkgeheugen. De HTC One M9 Prime Camera Edition heeft 2GB werkgeheugen en 16GB interne opslagruimte. Wel is er nog steeds de 2840 mAh accu.

En dan de camera…

De toevoeging ‘Prime Camera Edition’ doet vermoeden dat de camera speciale aandacht heeft gekregen. Toch is dit op papier niet helemaal duidelijk of dit het geval is. In plaats van een 20 megapixel camera, heeft de Prime een 13 megapixel camera meegekregen. Wel is de lens voorzien van saffierglas. Het opnemen van 4K-video’s is niet mogelijk met de Prime, 1080p Full-HD is de hoogst instelbare resolutie. Verder is er de mogelijkheid om RAW-foto’s te schieten en beschikt de camera over optische beeldstabilisatie.

4G+, dat dan weer wel

Wat wel gebleven is, zijn de BoomSound speakers met Dolby Audio technologie. Naast 4G ondersteunt de HTC One M9 Prime Camera Edition ook 4G+. De prijs van de Prime bedraagt 449 euro, de One M9 zelf kost nu ongeveer nog 499 euro. Naar onze mening zet HTC niet echt een interessant alternatief voor de One M9 op de markt, in ieder geval niet op papier.

One M9 Prime Camera Edition kopen

Mocht je interesse hebben in de HTC One M9 Prime Camera Edition, dan kan je het toestel pre-orderen voor 449 euro bij Belsimpel.

Volgens de berichten zal het toestel binnen vier werkdagen bij je op de deurmat liggen. Opvallend is dat het toestel in Duitsland in meerdere kleuren verkrijgbaar is, voor 399 euro.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel