HTC U11 EYEs aangekondigd: 6,0 inch display en knijpbare schermranden

De HTC U11 EYEs lekte enkele dagen geleden uit en vandaag is het toestel officieel aangekondigd. De nieuwe smartphone van HTC kenmerkt zich door een herkenbare behuizing, 6,0 inch display en een riante accucapaciteit. We zetten de details van de HTC U11 EYEs op een rij.

HTC U11 EYEs aangekondigd

De Taiwanese fabrikant HTC heeft het doek van de HTC U11 EYEs gehaald. Hiermee krijgt de U11-serie definitief uitbreiding. De reeks van de U11 bestond tot nu toe uit de U11, U11+ en U11 Life met Android One. Anders dan voorgaande toestellen (de Desire EYE) heeft HTC achter de modelnaam EYE dus nu een ‘s’ geplakt.

HTC U11 EYEs selfie

Met de HTC U11 EYEs heeft het bedrijf een nieuwe mid-end smartphone gepresenteerd. De telefoon is voorzien van een 6,0 inch Full-HD Super LCD3 display met een 18:9 beeldverhouding. Aan boord is 4GB RAM-geheugen, 64GB opslagruimte en een Qualcomm Snapdragon 652 octa-core processor. Het geheugen is uitbreidbaar met een geheugenkaart en er is een riante accu met een capaciteit van 3930 mAh.

Voor het maken van foto’s is de U11 EYEs voorzien van een 5MP dual-camera aan de voorzijde met AR-sticker modus en beauty-modus. Tevens is er gezichtsherkenning aanwezig om het toestel te ontgrendelen. Aan de achterzijde is er een 12 megapixel camera met optische beeldstabilisatie, UltraPixel 3 en ‘UltraSpeed’ autofocus.

Ook de HTC U11 EYEs is uitgerust met Edge Sense. Dit betekent dat je een app kan openen, screenshot kan nemen of de camera kunt starten door te knijpen in de randen van het toestel. Even knijpen is hiervoor voldoende. De telefoon is stof- en waterbestendig door de IP67-certificering en er is een USB Type-C poort. Jammer is dan weer wel dat de telefoon geleverd wordt met Android Nougat, en niet met Oreo. We zien op de screenshots ook nog een extra interface liggen over Android; specifiek over de Aziatische markt.

De HTC U11 EYEs komt leverbaar in de kleuren zilver, rood en zwart. De smartphone krijgt een adviesprijs van 3229 Yuan, wat omgerekend zo’n 409 euro is. Over een release in Nederland is nog niet bekend.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel