Huawei begint met tonen Booking-advertenties op vergrendelscherm

Bloatware is vervelend op je smartphone, maar reclame op je vergrendelscherm van je net nieuw gekochte smartphone is helemaal not done. Toch is dat nu wat bij Huawei gebeurt. Veel gebruikers maken melding van advertenties van Booking.com op hun lockscreen.

Booking advertenties op vergrendelscherm

Een grote groep mensen meldt dat Huawei is begonnen met het vertonen van gesponsorde content op het lockscreen. Het gaat om advertenties van reserveringssite Booking.com. Dit platform wordt doorgaans ook al als applicatie standaard op Huawei-smartphones geïnstalleerd. Bij verschillende gebruikers duiken nu advertenties op van Booking.com op het vergrendelscherm. Dit is het geval bij degenen die gebruik maken van de landschapsachtergronden.

Huawei lockscreen Booking

Het lijkt niet uit te maken welk toestel je gebruikt. De reclame op het lockscreen lijkt voor te komen op de Huawei P30 Pro, P20, P20 Pro, P20 Lite en Honor 10. Het lijkt niet op elk toestel terug te komen, maar mogelijk kan dat nog gebeuren. Ook uit Nederland komen meldingen binnen; net als andere Europese landen waaronder Duitsland.

reclame huawei vergrendelscherm

Je kunt op relatief eenvoudige manier er van af komen. Hiervoor moet je bij de weergave-instellingen ervoor kiezen om de tijdschrift-achtergronden niet te gebruiken. Het is opmerkelijk dat Huawei deze strategie toestaat. Mensen betalen doorgaans een hoop geld voor hun nieuwe smartphone, en zitten dan natuurlijk niet te wachten op reclame.

Update 20:19 uur: Huawei laat weten dat de desbetreffende wallpapers voor het lockscreen van de servers zijn verwijderd, dit meldt XDA. Het zal niet langer meer zijn dat de wallpapers getoond worden. Over waarom ze eerder wel getoond werden en waarom ze nu ineens verwijderd worden, is niet bekend. Sommige achtergronden kunnen wel op de achtergrond gedownload zijn. In dat geval kun je ze handmatig verwijderen. Je kunt in dat geval de toolbar van beneden naar boven vegen; en dan de afbeelding op verwijderen tikken.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen vanaf: 488,00 euro
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel