Huawei bevestigt: Mate 30-serie krijgt geen Google-apps; de gevolgen

Er hangen donkere wolken boven de nieuwe Mate 30-serie. Deze nieuwe lichting toestellen zal 19 september gepresenteerd worden. Nu blijkt dat het toestel de Google-apps kan vergeten.

Geen Google-apps op Mate 30-serie

Wang Chenglu, topman van Huawei, heeft in een interview laten weten dat de nieuwe Mate 30-serie niet zal verschijnen met Google-apps. Dit is een direct gevolg van de sancties die door de VS zijn opgelegd. Hierdoor mogen Amerikaanse bedrijven niet vrij zaken doen met in dit geval Huawei. De VS beschuldigt Huawei van spionage; iets wat nog nooit is aangetoond of is bewezen.

Enkele weken geleden wist Reuters op basis van bronnen bij Google al te melden dat de Mate 30, Mate 30 Pro en Mate 30 Lite vermoedelijk zonder Google-apps geleverd zouden worden, nu is dat dus door de fabrikant zelf ook bevestigd. Specifiek noemde Chenglu dat Google Maps niet op het toestel te vinden zal zijn. Echter zal dit ook voor de andere Google-diensten gelden. Denk bijvoorbeeld aan Gmail, YouTube en andere apps.

Huawei Mate 20 Pro internet

Nu kunnen de apps wel opgevangen worden door alternatieven. Het probleem is echter het gemis van Google Play Services, een dienst waar heel veel (ook niet-Google apps) gebruik van maken, bijvoorbeeld voor notificaties of synchronisatie. Het is nog maar de vraag of Huawei hier een volledige oplossing voor heeft.

Huawei zal voor de navigatie-app in ieder geval gebruik maken van een alternatief. Welke dat is, is niet bekend. We vragen ons af, of de Mate 30 nog wel succesvol kan worden. Hoewel de specificaties ongetwijfeld geweldig zullen zijn, zullen veel mensen de telefoon links laten liggen als er geen Google-diensten (zoals de Play Services) aanwezig zijn. We zijn heel benieuwd hoe dit uit gaat pakken.

Op 19 september zal Huawei het doek van de Mate 30-serie halen. Dan zullen we ongetwijfeld alles te weten komen hierover. Wij schatten de kans ook nog aanwezig dat Huawei het toestel weliswaar presenteert, maar dat het nog geen releasedatum geeft.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel