Huawei EMUI-update: nieuwe functies en einde van ‘speelse’ icoontjes

Huawei maakt een eind aan de speelse icoontjes die tot nu toe in EMUI te vinden waren. De Chinese fabrikant bevestigd tegenover DroidApp dat verschillende toestellen de standaard app-icoontjes krijgen en verschillende nieuwe functies in EMUI zullen krijgen. We zetten de nieuwe functies voor je op een rij.

Huawei EMUI update

Eerder werd al bekend dat Huawei haar EMUI-interface meer en beter af wil stemmen op de Europese markt. We zijn toch minder enthousiast in West-Europa van de speelse icoontjes en dergelijke. Huawei is begonnen met het updaten van de Huawei P9 waarbij er een eind gemaakt wordt aan de speelse icoontjes. De standaard icoontjes in EMUI zijn voorzien van een eigen stijl met een achtergrond, vormen of andere kleuren. De update met B166 als versienummer zal snel ook in Nederland en België uitgerold gaan worden, zo is de verwachting.

Echter brengt Huawei een grotere update uit voor toestellen van de Chinese fabrikant. Dimitry Vleugel van Huawei laat aan DroidApp weten dat toestellen met EMUI 4.1 en toekomstige toestellen de update met de standaard icoontjes zullen krijgen. De update zal OTA uitgerold worden voor de toestellen die nu op EMUI 4.1 draaien.

Naast de icoontjes zullen er meer veranderingen zichtbaar zijn in de Emotion User Interface van Huawei. We zetten de nieuwe functies voor je op een rij.

Huawei P9 icoontjes
Foto-bron: Androidcentral

Meerdere gebruikers met gedeeld profiel

Als het om zakelijke smartphones gaat dan is de policy bij veel bedrijven zo dat persoonlijke data niet mag mixen met bedrijfsaccounts. Tegelijkertijd hanteren veel bedrijven ook een BYOD (Bring your own device) policy waardoor het lastig kan zijn om persoonlijke en bedrijfsdata gescheiden te houden.

EMUI lost dit op door gebruikers een zakelijk account aan het toestel toe te laten voegen. Tegelijkertijd kun je dan ook privé apps gebruiken zoals Facebook en WhatsApp. EMUI zorgt dat bedrijfsdata en privé gegevens gescheiden blijven en kunnen nooit gecombineerd worden.

Quick Reply

Het snel beantwoorden van een bericht kan middels Quick Reply. Vanuit een melding in de statusbalk kan je voortaan direct reageren op een bericht, Op deze manier hoef je niet meer de huidige applicatie te verlaten.

Huawei P9

Tekstinvoer en e-mailen op volledig scherm

We gebruiken onze smartphone voor de meest uiteenlopende zaken, het invoeren van tekst is soms wat onhandig. Zeker bij lange berichten kan een groter tekstveld handig zijn. EMUI maakt het mogelijk om het tekstveld op volledig scherm weer te geven door op het “volledig scherm”-icoontje te tikken.

Ook het lezen van je email kan in volledig scherm, want net als in de Google Chrome browser verdwijnen in de email-app automatisch de toolbars bij het naar beneden scrollen. Scroll je weer terug omhoog dan krijg je het menu weer te zien.

Visitekaartjes scannen

Wanneer je thuiskomt na een beursdag heb je waarschijnlijk verschillende business cards verzameld. Maar heb je ook nog zin om ze allemaal daarna handmatig in te voeren? Met de EMUI update is het ook mogelijk gemaakt om visitekaartjes te scannen. De informatie op de kaartjes wordt dan herkend en opgeslagen in de smartphone.

Ook QR-codes kunnen omgezet worden naar een contactpersoon. De digitale informatie wordt allemaal opgeslagen in het adresboek. Dit alles kan gewoon vanuit de Huawei Contacten-app. Tevens kan je de QR-code op je eigen telefoon openen en iemand anders hem laten scannen zodat hij of zij ook direct de informatie tot zijn beschikking heeft.

Huawei P9

Update

Zoals gezegd is de uitrol van de update inmiddels begonnen voor de Huawei P9 in verschillende landen. Alle toestellen van de Chinese fabrikant, draaiende met EMUI 4.1 en alle toestellen die nu nog uitgebracht gaan worden, zullen voorzien zijn van de nieuwe icoontjes en extra functies.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen vanaf: 234,00 euro
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel