‘Huawei wil front-camera achter het scherm plaatsen bij nieuwe smartphone’

Huawei is bezig met een vernieuwde technologie. Waar we eerder bij Xiaomi en Oppo al de front-camera onder het beeldscherm zagen verdwijnen, wordt hij ook bij Huawei achter het beeldscherm geplaatst.

Camera achter beeldscherm bij Huawei

Verschillende fabrikanten hebben in de afgelopen maanden en oplossingen gevonden om het scherm een grotere aanwezigheid aan de voorkant te geven. Dit zagen we terug in de notch; bij de ene in de vorm van een druppel, bij de ander toestel weer zo groot als het halve scherm in de breedte. Daarna kwam de punch-hole, en nu zijn we aangekomen bij een nieuwe technologie; Under Display Camera.

Bij Xiaomi wordt gewerkt aan een toestel met de front-camera achter het beeldscherm, Oppo liet zelfs al een prototype met de nieuwe techniek zien. Wel moet er hier en daar nog wat verfijnd worden om de camerakwaliteit ook goed te krijgen, maar de ontwikkelingen zijn volop bezig.

Huawei Under Display camera

Nu lijkt ook Huawei deze techniek te omarmen en wil het in de toekomst een smartphone uitbrengen met een under-display camera. Hierbij heb je dus de volledige voorkant als scherm, en de front-camera wordt alleen zichtbaar als je deze nodig hebt. Over de camera ligt dus gewoon een scherm. Dat Huawei nu ook deze ontwikkeling wil toepassen, wordt duidelijk uit een octrooi-aanvraag bij een Duits bureau. In de vrijgegeven foto’s zien we al een beetje de vormgeving doorschemeren.

Naar verwachting hoeven we ons nog niet naar de winkel te snellen. Op zijn vroegst verwachten we ergens volgend jaar pas dat de smartphones uitgebracht worden. Bijvoorbeeld OnePlus en ook Huawei (met de P Smart Z) hebben ook al een ander alternatief op de notch en punch-hole; en dat is de pop-up camera. Deze wordt vanuit de bovenkant uitgeschoven wanneer deze nodig is.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel