‘Huawei klaagt opnieuw Samsung aan voor gebruik van icoontjes in TouchWiz’

De Chinese fabrikant Huawei zou wederom een aanklacht hebben ingediend tegen Samsung. Twee maanden geleden werd Samsung ook al door Huawei voor de rechter gesleept. Het lijkt nu om een andere zaak te gaan dan vorige keer, en wel over het gebruik van de icoontjes in TouchWiz.

Samsung icoontjes

Huawei sleept opnieuw Samsung voor de rechter. Bronnen melden dat Huawei Samsung ervan beschuldigt dat het patent geschonden wordt voor de weergave van icoontjes in mappen en widgets. Officieel is de reden nog niet bekend gemaakt. Verschillende toestellen, zoals de Samsung Galaxy J5 en Samsung Galaxy S7 zouden de technieken uit de Huawei octrooien gebruiken. In totaal gaat het om zestien toestellen van de Koreaanse fabrikant.

Samsung Galaxy S7 Edge

Met de rechtszaak eist Huawei omgerekend 10,8 miljoen euro. Het is niet de eerste keer dat Huawei fabrikant Samsung aanklaagt. Volgens Huawei zou Samsung het patent schenden voor het gebruik van (4G-)netwerken. In mei werd hiervoor een kort geding aangespannen tegen Samsung. Huawei doet nu goede zaken met de onder andere de Huawei P9.

Bron
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel