Huawei Mate 20 Pro: enorm lek doet tal van interessante specs uit de doeken

Huawei zal volgende week in Londen de nieuwe Huawei Mate 20-serie presenteren. In de dagen voorafgaand aan dit event, heeft een betrouwbare bron nog meer informatie naar buiten gebracht. We zien de opvolger van de MicroSD-geheugenkaart en een mogelijkheid om andere apparaten draadloos op te laden, met de Mate 20 Pro.

Huawei Mate 20 Pro: dit moet het worden

Op 16 oktober zal in Londen de persconferentie plaatsvinden van de nieuwe Huawei Mate 20 Pro. We zien daar naar alle waarschijnlijkheid ook de Mate 20 en mogelijk een Mate 20X. De smartphone die het meest in het nieuws is geweest, de Pro, is nu opnieuw in het nieuws. De Duitse collega’s van Winfuture hebben alle details over het toestel vast naar buiten gebracht.

Huawei Mate 20 pro twilight

Huawei wil met de Mate 20 Pro een interessant alternatief hebben voor de concurrentie. Dit betekent dat we het beste van het beste kunnen verwachten bij het toestel. De Huawei Mate 20 Pro krijgt een vingerafdrukscanner die geïntegreerd is in het scherm, Android Pie en EMUI 9. Maar er is nog veel meer.

  • 6,39 inch OLED display met QHD+ resolutie
  • Kirin 980 processor
  • 6/8GB RAM
  • 128, 256, 512GB opslagruimte (uitbreidbaar met Nano Memory Card, een geheugenkaart ter grootte van een nano-simkaart, een eigen product van Huawei – andere fabrikanten worden niet geaccepteerd)
  • 3D scanner voor gezichtsherkenning
  • IP68-certificering
  • Bluetooth 5.0, NFC
  • 4200 mAh accu
  • 40W SuperCharge
  • Draadloos opladen, samen met functie waarmee je andere producten met je Mate 20 Pro draadloos kunt opladen

Huawei Mate 20 pro camera

Camera

Dan de camera; deze triple-camera bevat een 40 megapixel sensor met een diafragma van f/1.8. Dan is er de wide-angle lens van 20 megapixel met een diafragma van f/2.4 en een telefoto lens met 8 megapixel. De front-camera aan de voorzijde telt 24 megapixel.

Huawei brengt het toestel uit in de kleuren zwart, blauw en groen. Tevens komt er een Twilight kleur van de Mate 20 Pro beschikbaar. Hoewel een adviesprijs nog niet bevestigd is, spreekt de bron over 1000 euro. Het is de verwachting dat de Huawei Mate 20 Pro voor 999 euro in de winkels komt te liggen, waarbij de versies met meer geheugen uiteraard boven de 1000 euro stijgen.

De opties die Huawei voor de Mate 20 Pro heeft bedacht, zijn in ieder geval erg interessant te noemen. Denk aan de eigen geheugenkaart en het draadloos opladen van andere apparaten. Het zal ook mogelijk worden om de draadloze headset, die we ook in Londen zullen zien, op te laden via het toestel.

Huawei Mate 20 pro

Update 12 oktober: Roland Quandt laat weten dat een Nano Memory Card voor de Mate 20 Pro, welke past in een simkaartslot, een prijs heeft van 49,99 euro voor de 128GB versie. Ook is bovenstaande nieuwe foto opgedoken.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel