Huawei Mate 8 met Marshmallow en Kirin 950-processor aangekondigd

Huawei heeft vandaag zoals verwacht de Huawei Mate 8 aangekondigd. Eerder deze week dook het toestel al op en nu is het toestel definitief bekend gemaakt. We zullen tijdens de CES het toestel uitgebreid kunnen aanschouwen, maar nu zijn er wel vast de eerste interessante details bekend gemaakt over de Huawei Mate 8.

Huawei Mate 8

In Shanghai heeft Huawei vanmorgen (Nederlandse tijd) de Huawei Mate 8 aangekondigd. De nieuwe phablet dook eerder deze week al op en ook toen verschenen de eerste Huawei Mate 8 renders. Aan de voorzijde bevindt zich het 6,0 inch display met 1080p Full-HD resolutie. Daarbij draait de Mate 8 op Android 6.0 Marshmallow, de nieuwste versie van Android. Daaroverheen heeft Huawei haar nieuwste versie EMUI gegoten; EMUI 4.0.

Huawei Mate 8

Qua techniek is de Huawei Mate 8 ook helemaal bij de tijd. Huawei heeft ervoor gekozen om de Huawei Kirin 950 octa-core processor in het toestel te verwerken. Deze levert een rekenkracht van viermaal 2.3 GHz en viermaal 1.8 GHz. Aan de achterzijde bevindt zich een vingerafdrukscanner die we bijvoorbeeld ook al kennen uit de Huawei Mate S en Huawei G8. Wel is de vingerafdrukscanner iets anders gevormd, hier is hij namelijk rond in plaats van vierkant.

Huawei Mate 8

De Huawei Mate 8 is verkrijgbaar in China. Over de internationale versie van de Huawei Mate 8 is nog niet veel bekend. Doorgaans worden toestellen aangepast voor de Europese markt, zoals ook met de Honor 7 gebeurde. Tijdens de CES 2016 zal de Chinese fabrikant alle details bekend maken over de Huawei Mate 8. Tot die tijd zullen we het moeten doen met wat we nu weten.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel