Huawei Mate 9 uitgelekt: drie versies, zes kleuren en twee camera’s

Huawei zal in de komende weken met de Huawei Mate 9 komen. De afgelopen tijd zijn er meerdere berichten naar buiten gekomen over het toestel en nu krijgen we nog meer te weten. De kleuren, de versies en de prijzen zijn nu bekend geworden.

Huawei Mate 9

Huawei komt met een nieuwe versie van de phablet in de Mate-serie. De Huawei Mate 9 zal uitgerust worden met een dual-camera die in samenwerking met Leica is geproduceerd. Voor de camera van de Huawei P9 werkte het merk ook al samen met Leica. Door de toepassing van de dubbele camera kunnen er meer details worden vastgelegd en moet dit de kwaliteit ten goede komen.

Uit de uitgelekte gegevens blijkt dat de Mate 9 in zes verschillende kleuren wordt uitgebracht. Zwart, bruin, goud, roze, wit en grafiet. De keuze aan kleuren zal uiteindelijk in Nederland vermoedelijk beperkt blijven tot een stuk of drie.

Ook verschilt de kleur in keuze per versie. Want het toestel zal in drie verschillende varianten op de markt komen. Zo is er een Huawei Mate 9 met 4GB RAM/64GB ROM, een variant met 4GB RAM/128GB ROM en een krachtpatser met 6GB RAM en 256GB opslagruimte.

Huawei Mate 9

De Huawei Mate 9 krijgt een 6,0 inch display, Android 7.0 Nougat met EMUI (mogelijk EMUI 5.0), een Kirin 960 processor, tweemaal een 12 megapixel camera en 4K video-ondersteuning en een 8 megapixel front-camera. De prijzen van het toestel beginnen bij 3200 CNY. Dit is omgerekend 430 euro. Of dit ook de prijs wordt in Europa, is niet duidelijk. Voor de variant met 6GB RAM betaal je omgerekend 630 euro.

Er is nog niets bekend over een datum voor de aankondiging van de Huawei Mate 9. Wel wordt er gesproken over eind oktober. Zodra hierover meer bekend is, lees je dit uiteraard op DroidApp.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel