‘Huawei mocht Pixel-smartphone maken, maar wees het af’

Huawei en Google brachten vorig jaar de Nexus 6P op de markt. Voor Huawei was het de eerste keer dat het een Nexus-toestel mocht afleveren. Voor de Pixel-smartphones, die morgen aangekondigd zullen worden, had Google Huawei als Plan A klaarliggen, maar Huawei haakte af. Maar waarom?

Huawei Pixel

Huawei zou door Google opnieuw benaderd zijn om een Pixel-smartphone te ontwikkelen. Het bedrijf zou benaderd zijn voordat naar buiten kwam dat HTC de Pixel-toestellen mocht maken. Een bron aan Android Police meldt nu dat Huawei dit verzoek af heeft gewezen. De problemen begonnen echter al voor de gesprekken rondom de nieuwe Pixel-smartphones.

Hoewel in Nederland Huawei het goed doet, wil het in de Verenigde Staten en de rest van Amerika nog voet aan de grond krijgen, iets wat nog niet helemaal wil lukken. Er zou door Google een grote advertentiecampagne beloofd zijn, maar die bleef uit. Ook wilde Huawei de Nexus 6P beschikbaar stellen bij de vier grote providers in de VS, maar ook hier zou Google niet mee ingestemd hebben achteraf. Vooral Verizon zou Huawei hoog op het wensenlijstje hebben staan.

Huawei Pixel

De Chinese fabrikant zou het aanbod van Google niet direct afgeslagen hebben. Echter liepen de gesprekken aan de onderhandelingstafel vast, omdat Google geen logo’s van partners op de toestellen zou willen hebben. Bij de Nexus 6P was aan de achterkant nog wel een Huawei logo te vinden. Hiermee zou de naamsbekendheid samen met de reclamecampagne veel breder worden in Amerika.

Het is niet bekend in welke mate HTC genoemd zal worden bij de introductie van de Pixel. Dat zullen we morgen te weten komen. Wel zou Huawei werken aan een opvolger voor de Nexus 7 tablet.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bron
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel