Huawei Nova 4 aangekondigd: opvallende smartphone met gat in scherm

Huawei heeft haar nieuwe Huawei Nova 4 aangekondigd. De stijlvolle smartphone is de vierde generatie van de Nova-serie. Het toestel valt op door het gaatje in het scherm, waarin de front-camera geplaatst is.

Huawei Nova 4 aangekondigd

In China heeft Huawei de Huawei Nova 4 aangekondigd. De Nova-serie is vergelijkbaar met de A-serie van Samsung. Een prima prijskaartje en prima specificaties. De Nova 4 valt direct al op door de plaatsing van de in-display front-camera. Deze 25 megapixel camera is namelijk niet in een notch geplaatst, maar in een opening in het scherm zelf. De verwachting is dat dit een beetje de trend gaat worden in 2019, onlangs presenteerde Samsung de Galaxy A8s met een vergelijkbaar ontwerp.

De Huawei Nova 4 heeft aan de achterzijde drie camera’s, een 48 megapixel standaard camera, 16MP wide-angle lens en een 2 megapixel diepte-sensor. Overigens komt er ook een model op de markt die iets goedkoper is, met triple-camera maar in plaats van een 48MP sensor een 20MP sensor heeft. Aan de achterzijde krijgt de telefoon een vingerafdrukscanner en een stijlvolle, afgeronde glazen behuizing.

Huawei Nova 4

De Nova 4 komt op de markt met de high-end processor van Huawei van vorig jaar; de Kirin 970. Dit wordt aangevuld met maximaal 8GB aan RAM-geheugen en 128GB opslagruimte. Aan de voorkant pronkt een 6,4 inch Full-HD+ LCD display. Het toestel krijgt een 3750 mAh accu mee vanuit China. Vanuit de doos draait de telefoon op Android 9 Pie, samen met de EMUI skin.

Over een globale beschikbaarheid is nog niets bekend. Voorlopig is alleen bekend dat de telefoon zal verschijnen in China. Hierbij kost het model met 20MP triple-camera omgerekend zo’n 400 euro, de variant met 48MP triple-camera zo’n 440 euro. Dit is nog een bedrag zonder heffingen en belastingen.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel