Huawei overweegt Russisch besturingssysteem als vervanger Android

Huawei zou aan het kijken zijn naar een alternatief voor Android. Hierbij wordt de optie open gehouden om te gaan voor het Rurrische Avrora, wat vertaald ‘Aurora’ betekent. Hoe interessant is dit alternatief?

Avrora als alternatief Android

Door de sancties vanuit de VS, is de toekomst van Android voor Huawei enigszins onzeker. Dit is voor de Chinese fabrikant reden om te zoeken naar alternatieven. Er gingen eerder berichten dat het werkt aan een eigen alternatief; waarbij de namen Hongmeng, Oak OS en Ark OS. Hiervoor zou Huawei wel werken aan ondersteuning voor Android-apps.

De nieuwste berichten gaan over het gebruik van een Russisch besturingssysteem genaamd Avrora. De vertaling hiervan naar het Nederlands is aurora, ofwel noorderlicht/poollicht. De bronnen van dit nieuws zouden op de hoogte zijn van de plannen van Huawei en van de zomer zouden de eerste definitieve onderhandelingen plaats gaan vinden.

Avrora is een open source besturingssysteem en bestaat sinds 2012. Het is gebaseerd op Salfish, een OS wat door ex-Nokia medewerkers is opgericht. In 2014 werd het OS overgenomen door miljardair Grigory Berezkin. Hij werkt voor het besturingssysteem samen met het Russische ministerie van Communicatie, om een eigen Russisch mobiel OS op basis van Sailfish te realiseren. Avrora zou al op verschillende Huawei-modellen getest worden, maar het is onbekend in welk stadium dit nu plaatsvindt.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen vanaf: 497,00 euro
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel