Huawei P30-serie erg geliefd: nu al 5 miljoen exemplaren verkocht

Huawei kondigde vorige week de nieuwe Huawei P30-serie aan. De Chinese fabrikant doet doorgaans goede zaken met de P-serie. Inmiddels zijn er meer cijfers bekend over de Huawei P30-serie, die bestaat uit de P30 en P30 Pro.

Huawei P30-serie succesvol

Vanaf 5 april ligt de Huawei P30-serie in de Nederlandse winkels. De eerste batch van de Huawei P30 en P30 Pro is in ieder geval erg geliefd. Volgens de berichten heeft Huawei nu al het aantal van 5 miljoen verkochte exemplaren bereikt. Dit geldt voor de hele P30-serie. Hierbij is het niet bekend hoeveel toestellen dit de Pro-modellen zijn.

Huawei zet voor de marketing vooral in op de Huawei P30 Pro, dit toestel heeft vier camera’s aan de achterkant, een scherm wat doorloopt aan de zijkanten en een flinke accucapaciteit.

Huawei P30 - P30 pro

Met de Huawei P20-serie wist de fabrikant in vijf maanden tijd 10 miljoen exemplaren te verkopen. Naar verluidt zou Huawei nog 16 miljoen exemplaren van de P30-serie produceren, waardoor de verwachting is dat Huawei 21 miljoen exemplaren van de Huawei P30 (Pro) verkoopt. Over het hele jaar 2018 hebben de Chinezen 206 miljoen smartphones verkocht. Het doel voor 2019 is om 250 miljoen smartphones te verkopen; daar moet de P30 zeker aan bijdragen.

Leestip: Preview en video: Huawei P30 Pro – onze eerste indruk

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen vanaf: 434,00 euro
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel