‘Huawei P40 krijgt dual punch-hole, 120Hz scherm, 5500 mAh accu en meer’

Er zijn nieuwe berichten opgedoken over het komende Huawei vlaggenschip. De Huawei P40 zou van alle gemakken voorzien worden, waaronder een 120Hz beeldscherm, enorme accucapaciteit en razendsnel opladen.

Huawei P40 geruchten

Er gaan nieuwe geruchten rond over de Huawei P40. Dit nieuwe high-end toestel van de Chinese fabrikant wordt begin volgend jaar verwacht. In het verleden heeft een Indiase leaker zich al uitgelaten over verschillende smartphones, nu gaat het dus om de Huawei P40. Als deze berichten kloppen kunnen we weer een echte krachtpatser van het merk verwachten.

Volgens de berichtgeving krijgt het toestel een 6,5 inch OLED beeldscherm met 2K-resolutie. Dit zou een zogenoemd waterfall-display zijn waarbij het scherm doorloopt aan de zijkant. Tevens zou deze voorzien worden van een verversingssnelheid van 120Hz, waar we tot nu toe toestellen zagen met maximaal 90Hz. De Huawei P40 wordt geleverd met een Kirin 990 processor, met ondersteuning voor 5G.

Huawei P30 Pro quad-camera

Aan de achterzijde moet de smartphone vijf camera’s krijgen. Volgens de bron zou het gaan om een 64MP hoofdcamera met OIS. Deze wordt bijgestaan door een 20 megapixel ultra wide-angle camera, 12 megapixel (periscoop) telephoto lens, een macrolens en een dieptesensor (ToF). De accu zou niet langer meer een lithium-batterij zijn, maar een zogenoemde grafeen-batterij, welke voorzien is van een capaciteit van 5500 mAh en met 50W onwijs snel opgeladen kan worden. In 45 minuten moet de accu volledig opgeladen zijn, zo wordt gesteld.

Nog steeds zal Huawei vasthouden aan Android, maar het is nog onduidelijk hoe dit er precies uit zal komen te zien. De Amerikaanse sancties zorgen er op dit moment voor dat er geen nieuwe apparaten gelanceerd kunnen worden met Google-diensten. Dit zagen we eerder terug bij de Mate 30-serie. Het is ook nog niet bekend wanneer Huawei de P40-serie precies wil aankondigen. Mogelijk gebeurt dit om en nabij het Mobile World Congress. Er kan nog wel van alles gebeuren, dus laten we dit bericht wel met een korreltje zout nemen.

Er zijn nog geen foto’s opgedoken van de nieuwe telefoon. De foto’s in dit artikel laten de Huawei P30 Pro zien.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen vanaf: 479,00 euro
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel