Huawei presenteert nieuwe smartwatch: Watch GT 2

Het smartwatch-portfolio van Huawei is uitgebreid met een nieuw model. De Huawei Watch GT 2 is de nieuwste wearable van de Chinese fabrikant. Vooral met de accuduur moet het horloge hoge ogen gooien.

Huawei Watch GT 2

Naast de presentatie van de Mate 30-serie heeft Huawei ook een nieuwe smartwatch in de spotlights gezet. Het gaat om de Huawei Watch GT 2, een nieuwe watch die voorzien is van een sportieve uitstraling. Er wordt nog steeds gebruik gemaakt van een eigen OS, waarbij er tal van functionaliteit is toegevoegd. Hij biedt vooral veel opties voor de sportliefhebber, waarbij gebruikers op veel manieren hun activiteiten kunnen bijhouden.

Dankzij de energiezuinige Kirin A1 chipset, moet de wearable het nog langer uithouden. De 42mm-versie zou één week het uit moeten houden, terwijl de Huawei Watch GT 2 46mm het twee weken uit moet houden op één acculading. Aan boord is ook GPS; wanneer deze ingeschakeld is, zal de smartwatch het 15 of 30 uur (afhankelijk van de versie) op een acculading volhouden.

Huawei Watch GT 2

Huawei geeft aan dat in vergelijking met de eerste generatie van de Watch GT de tracking verbeterd is. Het nieuwe horloge meet voortdurend de hartslag; en wanneer er een te snelle hartslag wordt waargenomen, krijg je hiervan een waarschuwing. Hiermee moet het mogelijk zijn om de kans op stress te beperken. Verder wordt de slaap geregistreerd en kan de Watch GT 2, 15 verschillende sporten herkennen. Ook kan er advies gegeven worden en kun je analyses bekijken.

De Huawei Watch GT 42mm-versie is verder voorzien van een 1,2 inch AMOLED-scherm met een resolutie van 390 x 390 pixels. Kies je voor de 46mm-versie, dan krijg je een 1,39 inch AMOLED-scherm met een resolutie van 454 x 454 pixels.

Verkrijgbaarheid

Wanneer de Huawei Watch GT 2 beschikbaar komt in Nederland is niet bekend, ook de prijzen zijn nog onduidelijk. Om een indicatie te geven; de smartwatches komen midden oktober naar Duitsland. Daarbij kost, afhankelijk van de versie, de 42mm versie tussen de 199 en 249 euro. De 46mm versie komt uit op een bedrag tussen de 229 en 279 euro.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel