Huawei begint met testen Android 9 Pie voor Huawei P10, Mate 9 en meer

Huawei heeft het aantal toestellen waarnaar Android 9 Pie uitgerold wordt uitgebreid met 13 toestellen. Opvallend daarbij is dat ook de Huawei P10, de Mate 9 en de MediaPad M5 worden genoemd voor de update. Eerder leek het erop dat de P10-serie niet meer de update zou krijgen naar de nieuwere Android-versie.

Huawei P10 krijgt Pie!

Goed nieuws voor de bezitters van de Huawei P10-serie en andere bezitters van Huawei en Honor-devices. Huawei heeft dertien toestellen toegevoegd aan de lijst met smartphones waarvoor Android 9 Pie uitgerold zal worden. Op dit moment wordt gestart met het beta-programma in China en moet op termijn ook beschikbaar komen in Europa.

Huawei Mate 9 interface

Eerder werd al bekend dat Android 9.0 Pie onder andere naar de Huawei Mate 10, P20, P20 Pro, Honor 10 en Honor Play zou komen. Het aantal toestellen is nu dus uitgebreid met 13, waaronder de Huawei MediaPad M5 tablet van de Chinese fabrikant. De toestellen die de update naar Android Pie ook zullen krijgen zijn de volgende devices;

Het lijkt erop dat de Huawei P20 Lite definitief kan fluiten naar een update naar Pie. Ditzelfde geldt voor de Huawei P10 Lite, Huawei P Smart+ en misschien ook de Huawei Mate 20 Lite, al lijkt ons dat laatste vrij apart. Wanneer er meer bekend is over de uitrol van de updates naar de toestellen houden we je uiteraard op de hoogte.

Leestip: Android 9.0 Pie: dit zijn alle nieuwe functies

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel