iFixit: hoe makkelijk is de OnePlus 6 te repararen?

Tegenwoordig zijn smartphones veel minder makkelijk te repareren dan vroeger. De mensen achter iFixit hebben nu gekeken naar hoe goed de OnePlus te repareren is. De smartphone is sinds deze week verkrijgbaar in Nederland.

OnePlus 6 repareren? Dat wordt een klusje

De OnePlus 6 is de nieuwste high-end smartphone van de Chinese fabrikant. We hebben het toestel al uitgelicht in onze OnePlus 6 video-preview. Ook iFixit is nu aan de slag gegaan met de smartphone van OnePlus. iFixit haalt met regelmaat smartphones helemaal uit elkaar en kijkt vervolgens hoe makkelijk een device te repareren is.

OnePlus 6 repareren

Met de OnePlus 6 scoort de fabrikant een 5 (op een schaal van 0-10). Dit betekent dat het toch nog vrij lastig kan zijn om het toestel te repareren, als je hier zelf mee aan de slag wilt. Vooral de hoeveelheid lijm tussen het scherm en de behuizing is een punt van aandacht. Positief was iFixit over het gebruik van dezelfde soort schroeven door heel het apparaat. Dit is ook weleens anders. Ondanks dat het toestel geen IP-certificatie heeft, zijn wel enkele maatregelen tegen waterbestendigheid gevonden. Zo zijn verschillende siliconen pakkingen om belangrijke componenten geplaatst.

De ‘6’ scoort dus een 5. Dit is een fractie hoger dan de Galaxy S9, die een 4 wist te halen. De hele conclusie vind je op de website van iFixit. Wil je alles weten over de OnePlus 6, raadpleeg dan de toestelpagina via onderstaande button.

Lees en bekijk: OnePlus 6 preview van DroidApp

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel