Samsung Galaxy S9 en S9+ zijn moeilijk te repareren

Sinds eind vorige week zijn de Samsung Galaxy S9 en S9+ officieel verkrijgbaar in Nederland. Uit controle van iFixit blijkt dat de S9 en S9+ moeilijk te repareren zijn. Vooral het demonteren van de toestellen is al een opgave.

Galaxy S9 reparatie

Een telefoon zonder unibody behuizing zien we steeds minder en minder. Dit betekent dat de smartphones die anno nu op de markt gebracht worden uit vrijwel één geheel bestaan. Dit is ook het geval bij de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9+. Beide toestellen zijn vervaardigd uit glas en hebben een aluminium frame.

Het Amerikaanse iFixit kijkt of toestellen gemakkelijk zijn te repareren. Hiervoor worden toestellen helemaal gedemonteerd, waarbij het ook demontage handleidingen maakt. Op een schaal van 1 tot 10 weten de twee toestellen uit de S9-serie slechts een ‘4’ te scoren. Dit betekent dat het toestel moeilijk te repareren zijn. Het cijfer is gelijk aan dat van de Galaxy S8, Galaxy S8+ en Note 8. Bij de Galaxy S7 was de eindscore een 3.

De lage score is vooral te danken aan de behuizing die moeilijk uit elkaar is te halen. Door het gebruik van glas aan zowel de voor- als de achterzijde is dit een kwetsbaar onderdeel van de telefoon. Ook de accu van de S9 verwisselen is een moeilijke taak. Deze zit stevig vastgelijmd aan de behuizing. Het scherm van de S9 en S9+ zit eveneens stevig vastgelijmd. Dit heeft als nadeel dat het hele toestel uit elkaar gehaald moet worden om het display te vervangen. Een schroevendraaier is dus niet genoeg om aan de slag te gaan met een reparatie van het toestel.

Over de Galaxy S9

Zoals gezegd liggen de Galaxy S9 en S9+ sinds afgelopen week in de winkels. Ben je nieuwsgierig naar het product? We hebben alle details op een rij gezet in dit artikel en je vindt alle prijzen en specs op de specificatiepagina’s via onderstaande buttons.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel