Dit zijn de meest en minst makkelijk te repareren smartphones van 2016

Zo aan het eind van het jaar is het weer tijd voor de nodig lijstjes. iFixit heeft een lijst gepubliceerd met de makkelijkst te maken smartphone en de minst makkelijk te repareren smartphones van 2016. Hoe doen de Samsung Galaxy S7, Google Pixel en bijvoorbeeld LG G5 het?

De reparatie van smartphones

Reparatiebedrijf iFixit heeft een lijst gepubliceerd welke smartphones het makkelijkst te repareren zijn. Zij baseren de score op hoe gemakkelijk een smartphone te maken is. Zo zijn er punten te verdienen met een verwijderbare batterij, standaard schroeftypes en makkelijk te vervangen schermen. Gesoldeerde componenten, gebruik van buitensporig veel lijm en een complexe procedure om de smartphone te openen zorgen voor puntenaftrek.

LG G5

De winnaar: de LG G5

Volgens iFixit is de LG G5 de makkelijkst te reparen smartphone van 2016. De verwijderbare batterij en de modulaire componenten maken deze smartphone het makkelijkst te repareren smartphone en krijgt daarom een 8 (op een schaal van 0 tot 10) van iFixit.

Op plek 2 vinden we de de Google Pixel en de Pixel XL terug. Ook de Pixel en Pixel XL hebben veel modulaire componenten, maar het scherm is makkelijk te breken tijdens een reparatie en krijgt daarom een 7.

Smartphone reparatie onderzoek

Apple iPhone

Op plek 3 zijn de iPhone 7 en de iPhone 7 plus geëindigd met net als de Pixel een nette 7. Deze smartphones zijn makkelijk te repareren, maar je hebt maar liefst 4 verschillende type schroevendraaiers nodig. Ook de iPhone SE scoort een voldoende voor het repareren, namelijk een 6. Het scherm en de batterij zijn makkelijk te vervangen volgens iFixit, maar je kunt makkelijk de Touch ID kabel kapot maken tijdens het repareren.

Samsung Galaxy S7 Edge

Samsung

Op de laatste twee plaatsen zijn de Samsung Galaxy Note7 en de Galaxy S7 (Edge) geëindigd. De Galaxy Note7 doet het iets beter dan de Galaxy S7 (Edge). De Note7 krijgt een 4, tegenover een 3 voor de S7 (Edge). Beide smartphones zijn moeilijk te openen volgens iFixit en noemen de S7 en Galaxy S7 Edge zelfs een glas en lijn sandwich. De Note7 heeft een moeilijk te vervangen batterij en is, zoals bekend, uit de markt gehaald vanwege problemen met de batterij.

Dit zijn slechts enkele telefoons die zijn uitgekomen in 2016. Er zullen best nog wel smartphones zijn die ook makkelijk of juist moeilijk te repareren zijn, maar iFixit kan ze helaas niet allemaal testen. Daarom zijn alleen de belangrijkste smartphones van 2016 in het lijstje opgenomen.

Bekijk ook: dit zijn de beste smartphones van 2016

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel