IFTTT update brengt handige toevoeging voor Google Foto’s

Google Foto’s is de fotodienst van Google die standaard al voorzien is van vele mogelijkheden. Echter heeft de handige dienst IFTTT nu ondersteuning toegevoegd voor Google Foto’s. Hierdoor kun je verschillende handige acties uitvoeren als je Google Foto’s gebruikt.

Google Foto’s in IFTTT

IFTTT is een handig platform waarbij je verschillende diensten aan elkaar kunt koppelen. Wanneer er een bepaalde actie uitgevoerd moet worden kun je deze bij de dienst middels een zogenoemde ‘applet’ maken. Dus als A gebeurt, moet B gedaan worden; zo kan de dienst het beste omschreven worden.

IFTTT Google Foto's

Een update voor IFTTT maakt het mogelijk om nu ook Google Photos, ofwel Google Foto’s te koppelen aan je account. Vervolgens kun je hier verschillende acties aan koppelen. Zo kun je een kopie van een foto die je deelt via Facebook of Instagram automatisch opslaan in Google Foto’s. Tevens is het mogelijk om nieuwe Google Foto’s op te slaan in een Dropbox-album of je iOS foto’s op te slaan in je Google-album.

Er zijn nog meer mogelijkheden en het is ook mogelijk je eigen trigger te maken en je applet samen te stellen. Een overzicht van de Google Foto’s applets in IFTTT vind je hier. Je kunt de dienst zowel op je pc als via de IFTTT app gebruiken. Er zijn ook nieuwe diensten toegevoegd voor het gebruik van VoiP en Amerikaanse gegevensbronnen.

IFTTT
IFTTT
Ontwikkelaar: IFTTT, Inc
Prijs: Gratis+
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel