ING Bankieren-app geïnstalleerd op 29 procent van alle Nederlandse smartphones

De ING Bankieren-app van de gelijknamige bank staat op bijna dertig procent van de Nederlandse smartphones. Dit blijkt uit een onderzoek naar het gebruik van bank-apps binnen Nederland. ING laat hiermee andere banken achter zich. Bank-apps worden gemiddeld 14 dagen per maand gebruikt in Nederland.

Bank apps in Nederland

Onderzoeksbureau Telecompaper heeft onderzoek gedaan naar het gebruik van bank-apps in Nederland. Uit het onderzoek blijkt dat op 3,5 miljoen toestellen de ING Bankieren app van ING Bank staat geïnstalleerd. Op de tweede plaats staat de Rabobank (3 miljoen) en op de derde plaats staat ABN-Amro met 1,9 miljoen. De ING Bankieren app is onder alle leeftijden even populair, dit in tegenstelling tot de ASN Bank app en de applicatie van de Rabobank.

ING Bankieren app

Gebruik bank-apps

Volgens Telecompaper gebruiken we de bankieren-app gemiddeld 14 dagen per maand. Dit is net zo vaak als we Candy Crush of Twitter gebruiken. Op het gebied van kwaliteit scoren de applicaties van SNS, ING en ABN-Amro relatief hoog. Volgens het onderzoek ervaart 96 procent van de ondervraagden deze apps als (zeer) goed.

Maandelijks voert Telecompaper een onderzoek uit rondom het app-gebruik in Nederland. Het valt verder op dat we steeds minder de e-book-apps gebruiken. Ook gebruiken we steeds minder apps voor het lezen van financieel nieuws. Voor het onderzoek werden 1750 Nederlandse consumenten ondervraagd.

Bekijk ook: 8 apps om geld mee te verdienen

Bron
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel