ING: Mobiel Betalen binnenkort voortaan gratis te gebruiken

Binnenkort voert ING een fijne wijziging door die in het voordeel is van klanten die mobiel willen betalen. Het mobiel betalen kan via NFC en kost 50 eurocent per maand. Dat gaat veranderen en wordt gratis.

ING Mobiel betalen wordt gratis

Sinds eind 2015 biedt ING de mogelijkheid aan om mobiel te betalen. Je hoeft je pinpas dan niet bij de hand te hebben, en je kunt een betaling gewoon via NFC verrichten door de smartphone bij de betaalterminal te houden. De dienst kost klanten €0,50 per maand. Die kosten worden echter geschrapt, zo meldt ING woordvoerster Eva Hersbach aan Tweakers.

De reden voor het schrappen van deze maandelijkse kosten, is omdat mobiel betalen op deze manier voortaan in de app zelf is geïntegreerd. Voorheen moest je hiervoor de ING Mobiel Betalen app gebruiken, maar dat is niet langer meer nodig.

ING Mobiel Betalen

Vanaf 1 april 2019 is de dienst gratis te gebruiken voor alle klanten van ING. Via de applicatie van ING Bankieren worden klanten ingelicht over het schrappen van de maandelijkse kosten. Klanten konden overigens de eerste 6 maanden gratis het mobiel betalen via de smartphone gebruiken. Dat kan nu nog steeds, dus mocht je nog niet eerder de feature gebruikt hebben, kan dat nu al.

Bij het aanmaken van een pas via de app kan een pincode ingesteld worden. Deze dient ingevuld te worden als er een bedrag van 25,00 euro of meer gepind wordt. Daarbij kun je ervoor kiezen om ook bij betalingen onder de 25 euro ook een pincode in te voeren.

ABN Amro laat klanten ook mobiel betalen via de eigen Wallet-app. Opvallend genoeg zal deze bank vanaf 1 juli 2019 een bedrag van 50 eurocent in rekening brengen voor het gebruik van de dienst.

ING Bankieren
ING Bankieren
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel