Insiders doen boekje open over Samsung Galaxy S8: infinity display en vingerafdrukscanner aan achterkant

Insiders bij Samsung heeft tegenover het doorgaans betrouwbare The Guardian een boekje open gedaan over de Samsung Galaxy S8. Er zijn veel details over het nieuwe toestel naar buiten gebracht. De S8 wordt echt weer anders dan de huidige S7-serie.

Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy S8 zal in twee varianten verschijnen en gaan momenteel rond onder de codenamen Dream en Dream 2. De Galaxy S8 zal in twee varianten uitgebracht worden, zo melden de insiders.

Curved

Wel zullen beide versies voorzien worden van een gebogen beeldscherm, ofwel een curved display. Het scherm krijgt een grootte van 5 á 6 inch, iets wat we al verwacht hadden. Volgens The Guardian geeft de foto van de glasplaat een goede indruk van hoe de S8 eruit zal komen te zien.

Samsung Galaxy S8 display

Infinite Display, vingerafdrukscanner, irisscanner

Het beeldscherm zou nog meer ruimte innemen aan de voorkant. Dit betekent dat de ruimte boven en onder het display tot een minimum gereduceerd worden, ofwel een infinity display. Er zou volgens de insiders niet eens meer ruimte over zijn voor het logo van Samsung zelf. De vingerafdrukscanner is verplaatst van de voor- naar de achterkant. Aan de voorzijde zal een irisscanner geplaatst zijn, zoals we die eerder zagen bij de Samsung Galaxy Note 7.

Geheugen en 3,5 mm poort

De bronnen melden verder dat de smartphone gewoon een 3,5 millimeter aansluiting krijgt voor je hoofdtelefoon. De Samsung Galaxy S8 krijgt verder een opslagruimte van 64GB. Naar verwachting komt er ook een slot voor de geheugenkaart volgens The Guardian.

DeX, Gear VR en meer

Tevens is er een USB Type-C poort bij de S8 aanwezig en vermoedelijk zien we de Snapdragon 835. Ook zal software beschikbaar komen waarmee je een desktop-ervaring kunt creëren. Desktop-uitbreiding laat je de S8 aansluiten op een monitor en de software krijgt de naam DeX. Andere details die naar buiten zijn gebracht is dat Samsung met een nieuwe Gear VR en nieuwe Gear 360 komt. Bronnen spreken over een introductiedatum van 21 april voor de S8.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel