Instagram bundelt foto’s en video’s van evenementen

Instagram is gestart met een nieuwe functie in de applicatie van de fotodienst. Vanaf nu kan je gemakkelijk de beste video’s en foto’s rondom een gebeurtenis of evenement bekijken in de app. Misschien zitten jouw foto’s er wel tussen?

Instagram overzichten

Instagram gaat foto’s en video’s rondom gebeurtenissen en evenementen bundelen in een apart overzicht. De foto-app is vandaag hiermee begonnen met het tonen van video’s rondom Halloween. Bovenin beeld krijgen gebruikers de melding te zien dat er video’s van Halloween bekeken kunnen worden.

Instagram halloween

Halloween

Bij het openen van deze sectie krijg je een door Instagram samengesteld overzicht te zien met video’s. Deze video’s zijn in dit geval allemaal in het thema Halloween. Door te scrollen ga je door naar de volgende video’s die beschikbaar zijn. Door op de naam te tikken kan je het bericht of het profiel van diegene bekijken.

Instagram halloween

In het tabblad ‘verkennen‘, waar ook de zoekfunctie aanwezig is, kan je ook het scherm zien voor Halloween video’s. Eerder maakte Instagram ook al bekend om met Instagram Music muziekgerelateerde content te bundelen. Overigens lijkt Instagram geïnspireerd te zijn door Snapchat Live Stories en Twitter Moments. Deze diensten bieden een vergelijkbare manier van samenvattingen aan rondom gebeurtenissen.

De overzichten zullen via server-side updates uitgerold worden. Er dus geen aparte update nodig voor de Instagram app zelf.

Instagram
Instagram
Ontwikkelaar: Instagram
Prijs: Gratis+

Lees ook

Reageer op dit artikel