Instagram test nieuw design voor Explore-tabblad: einde voor Stories

Het zogenoemde Verkennen-tabblad, ofwel Explore, in Instagram is weer onder handen genomen. Bij verschillende gebruikers is een vernieuwde weergave van het scherm tevoorschijn gekomen.

Instagram met nieuw Explore-tab

Instagram test een nieuw design van het Explore-tabblad. In Nederland kennen we dit venster ook wel als ‘Verkennen’, de tweede optie in het menu van de Instagram app. Waar we op dit moment bovenin de Stories die mogelijk interessant zien, lijkt dit met het nieuwe design verleden tijd te zijn.

Instagram Explore tab 2018

Deze rij wordt vervangen door een balk met verschillende categorieën. Hieronder vind je dan weer foto’s en video’s die mogelijk interessant zijn voor jou. Tevens wordt een overzicht getoond van hashtags die passen bij het thema.

Volgens de bron kan Instagram met beeldherkenning automatisch herkennen wat voor foto er te zien is. Een foto hoeft hierbij dus geen hashtag te hebben. De functie lijkt op kleine schaal getest en mogelijk zelfs al uitgerold te worden. Dit gebeurt middels een server-side update, dus je kunt de nieuwe vormgeving niet forceren. We vinden de keus opvallend, omdat in 2015 ook al gewerkt werd met categorieën.

Instagram
Instagram
Ontwikkelaar: Instagram
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel