Instagram Threads is nieuwe app: voor jou en je vrienden

Facebook heeft een nieuwe applicatie uitgebracht; Instagram Threads. Deze applicatie is bedoeld voor jou en je vrienden en laat je op een andere manier contact houden met je vrienden, zo is het doel van de applicatie.

Instagram Threads

In de Google Play Store is een nieuwe app uitgebracht door Facebook. Het is een stand-alone app die werkt naast Instagram. Toch hoort de app tot de Instagram-familie; de app heet namelijk ‘Instagram Threads’. Het is een nieuwe berichten-app, bedoeld om direct foto’s, video’s, verhalen (Stories) en berichten te delen met je vriendenkring en je familie. De berichten deel je een speciale privéruimte, zonder dat deze door iedereen bekeken kunnen worden.

Instagram Threads

De vriendenkring bestaat uit eigen gekozen vrienden die je op Instagram al hebt gekozen als ‘beste vrienden‘. Het is namelijk sinds een tijdje mogelijk om een Stories-verhaal alleen met een groep vrienden te delen. Naast het sturen van je berichten, kun je voor het sturen je foto’s of filmpjes nog voorzien van wat bewerkingen. Denk aan emoji, gif’jes of tekst. Daarbij kun je gebruik maken van ‘Auto Status’, waarbij de app kan herkennen wat je aan het doen bent; denk aan autorijden, op het strand liggen of op de sportschool zijn. Je kunt de status ook zelf aanpassen, zoals het kijken van een film, studeren, of bijvoorbeeld een eigen gemaakte status-update.

Instagram Threads wordt vanaf nu aangeboden via de Google Play Store. De app lijkt niet voor Nederland beschikbaar te zijn gesteld, maar mocht je het willen proberen; dan kun je hier de APK downloaden. De versie van de app kan per toestel verschillen.

Threads van Instagram
Threads van Instagram
Ontwikkelaar: Instagram
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel