KPN rolt update uit voor iTV-app met speciale Kids-omgeving

Klanten van KPN kunnen vanaf nu gebruik maken van een nieuwe functie in de iTV-app. Deze Interactie TV app bevat vanaf nu een speciale ‘Kids-omgeving’ voor kinderen.

Kids-omgeving in iTV app

In de KPN iTV app kun je direct de gids raadplegen en natuurlijk live televisie kijken op je smartphone of tablet. Met de laatste update introduceert KPN een speciale Kids-omgeving, speciaal bedoeld voor kinderen tussen de 0 en 6 jaar. Dit geldt alleen voor klanten met een Kidspakket of Pluspakket.

De Kids-omgeving geeft toegang tot gratis films en series die binnen de twee pakketten aangeboden worden. Denk aan Bob de bouwer of Dora. Uit onderzoek van de provider blijkt dat ouders willen dat filmpjes die hun kinderen bekijken, geschikt voor hen zijn, maar dat juist nu niet altijd het geval is. YouTube kwam eerder al met YouTube Kids, maar soms glipt er nog weleens een ongeschikte video tussendoor.

Kids-omgeving iTV kpn

In de Kids-omgeving in de iTV app van KPN  zien kinderen een raket met bekende karakters. Bij het klikken op deze karakters wordt automatisch gestart met afspelen en wordt automatisch, wanneer de desbetreffende aflevering is afgelopen, doorgegaan naar de volgende video. Ouders kunnen een timer instellen om de maximale kijktijd te beperken. Echter, deze timer is er nu alleen voor iOS en tegen het einde van dit jaar pas voor Android.

Op dit moment is de Kids-omgeving alleen beschikbaar voor de tablet. Er zijn meer dan 250 films en series voor kinderen. KPN kijkt wel naar de mogelijkheid om hem bijvoorbeeld ook naar smartphones uit te rollen, maar dat is nu nog niet het geval.

KPN Interactieve TV
KPN Interactieve TV
Ontwikkelaar: KPN
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel