KPN en Vodafone vergroten internetbundels voor in het buitenland

De twee telecomproviders Vodafone en KPN gaan binnenkort hun databundels voor internetten in het buitenland vergroten. De reisbundels van Vodafone bevatten daarbij ook meer minuten en sms’jes die in het buitenland gebruikt kunnen worden. KPN schaft daarnaast de roamingtarieven voor prepaid-klanten af en verdubbelt het datalimiet voor internetten in het buitenland. We hebben alle wijzigingen in een duidelijk overzicht voor je samengevat.

Internetbundels buitenland

Goed nieuws voor de vakantiegangers en degenen die regelmatig gebruik maken van internet in het buitenland met hun telefoon. De twee providers KPN en Vodafone vergroten hun internetbundels voor in het buitenland. We zetten de wijzigingen voor je op een rij.

Vodafone

Vodafone laat weten dat de Alles-in-1 op Reis en Alles-in-1 op Reis XL bundels vergroot worden. Hiermee moet het internet volgens de rode provider niet alleen meer voor een kort belletje of berichtje naar het thuisfront gebruikt worden, maar ook om bijvoorbeeld te navigeren in een vreemde stad of het streamen van multimedia in de auto of vanuit het zwembad. We hebben de nieuwe bundels voor je hieronder op een rij gezet.

Vodafone internet in het buitenland

Alles-in-1 op Reis 50 minuten bellen, 50 minuten gebeld worden, 50 sms’jes en 50 MB data €2,00 per dag
Alles-in-1 op Reis XL 125 minuten bellen, 125 minuten gebeld worden, 125 sms’jes en 125 MB data €4,00 per dag

Vodafone stuurt je een sms’je als je op 80 procent en 100 procent van de bundel hebt verbruikt. Je kunt de dagbundels gebruiken in 43 Voordeellanden. Dit zijn landen binnen de Europese Unie en onder andere Turkije, Australië en Japan. Prepaid-klanten met Vodafone You die een maandbundel (Talk or Tekst of Online Only BloX) kunnen vanaf 30 april in Europa hun bundel net als in Nederland gebruiken zonder extra kosten. Vodafone verlaagt ook vanaf 30 april de prijzen voor bellen, sms’en en internetten binnen Europa zonder voordeelbundel. Vanaf dat moment betaal je €0,06 per minuut, €0,02 per sms en €0,06 per MB internet. Vanaf 4 april komt de provider met nieuwe Vodafone abonnementen.

KPN

KPN zal ook de bundels voor het buitenland aanpassen, zo laat de groene provider weten aan Tweakers. Voor prepaid-klanten zullen per 30 april de roamingkosten afgeschaft worden. Volgens KPN is het voor abonnees technisch nog niet mogelijk om dit voor de abonnementhouders ook te doen. Hierdoor zullen prepaid-klanten in het buitenland hetzelfde tarief betalen voor bellen, sms’en en internetten als zij gewend zijn in Nederland. Voor KPN-klanten met een abonnement worden de tarieven gehanteerd voor het gebruik binnen Nederland met een toeslag er bovenop. We hebben de nieuwe tarieven voor je op een rij gezet.

KPN buitenland

KPN abonnementen Huidige prijs Vanaf 30 april 2016
Bellen €0,23 per minuut €0,06 per minuut
Gebeld worden €0,06 per minuut €0,01 per minuut
SMS’en €0,07 per minuut €0,02 per minuut
Internet in het buitenland €0,24 per MB €0,06 per MB

KPN heeft ook bekend gemaakt de databundels voor in het buitenland (binnen de EU) te vergroten voor hetzelfde bedrag als wat nu betaalt moet worden. Ook deze internetbundels voor in het buitenland zetten we voor je op een rij. De onderstaande wijzigingen gaan in per 30 april 2016. De provider heeft ook bekend gemaakt dat het stopt met de bundels KPNopReis, Buurlandbundel en Belbundel EU. Mocht je gebruik maken van één van deze bundels, dan zullen die automatisch beëindigd worden. De Belbundel EU wordt op 1 april automatisch uitgeschakeld, de twee andere bundels per 30 april..

KPN internetbundel buitenland

Bundel Huidige bundel Vanaf 30 april 2016
Internet Dagbundel EU – €2,50 (per dag) 50 MB 100 MB
Internet Weekbundel EU – €5,00 (per week) 100 MB 200 MB
Internet Maandbundel EU – €10,00 (per maand) 200 MB 500 MB

Tele2 en T-Mobile

Het is -nog- niet bekend hoe Tele2 en T-Mobile hierop gaan reageren. Eind december verhoogde T-Mobile al het datalimiet voor internetten in het buitenland.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel