Accu sneller leeg? Laatste versie Google Play Services verbruikt enorm veel batterij

Gaat ja accu de laatste dagen een stuk minder lang mee? Grote kans dat dit te maken heeft met Google Play Services. De laatste update zorgt voor een battery drain en dus een hoog accuverbruik.

Play Services met battery drain

Google Play Services is een dienst waar je eigenlijk nooit naar omkijkt, maar welke wel erg belangrijk is voor het functioneren van Android. Het zorgt voor snelle GPS-services, pushmeldingen van de verschillende apps en een optimale werking van Google-diensten. Toch gebeurt het weleens dat deze toepassing bugs bevat die ogenschijnlijk niet door Google zijn ontdekt. De laatste update, versie 18.3.82 lijkt er zo eentje.

Google Play Services battery drain

Deze update, die sinds het weekend uitgerold lijkt te zijn middels een server-side update, zorgt voor een battery drain. Hierdoor worden de taken niet goed verdeeld en blijft de applicatie op de achtergrond erg veel van de batterij vragen. Dit heeft weer als gevolg dat je accu veel sneller leeg gaat.

We ontvingen berichten van verschillende lezers en ook internationale media schrijft hierover. Dit betekent dat het een groot probleem lijkt te zijn met die laatste update. Ook op de redactie hebben we op meerdere toestellen problemen met het accuverbruik.

Oplossing

We hopen dat Google inmiddels bezig is met het ontwikkelen van een nieuwe versie voor Google Play Services. In de tussentijd kun je een noodoplossing gebruiken. Ga je op je smartphone naar instellingen > Apps en meldingen > Kies voor weergeven alle apps > Selecteer ‘Google Play Services’. Daar zie je welke versie je hebt geïnstalleerd. Is dit versie 18.3.82, dan kan een tijdelijke oplossing uitkomst bieden.

Je kunt je aanmelden voor het beta-programma van Play Services via deze link. Je krijgt dan binnen enkele tellen de beta-versie van de Play Services app. Het kan zijn dat deze iets minder stabiel is, maar het kan wel het batterijverbruik verbeteren. Je kunt ook de APK downloaden van de nieuwe beta-versie en die installeren. Houd daarbij wel rekening met de vele verschillende versies, die voor elk toestel verschillend kunnen zijn. Wanneer een nieuwe Play Services-update wordt uitgebracht, wordt deze automatisch dan overschreven.

Google Play Services
Google Play Services
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel