Leegloop: Nintendo Miitomo app kan gebruikers niet meer overtuigen

De game Nintendo Miitomo was de eerste game van Nintendo die het uitbracht voor mobiele apparaten. Inmiddels zijn we een aantal maanden verder en is er onderzoek gedaan naar het succes van deze game. Uit dit onderzoek blijkt dat Nintendo Miitomo niet meer weet te overtuigen.

Miitomo

Een game waarbij je je vrienden op een leuke manier nog beter leerde kennen, dat was de insteek van Nintendo Miitomo. Deze applicatie is een mix tussen een game en een sociaal netwerk. Je kiest je eigen ‘Mii’ personage die je helemaal naar eigen hand kunt zetten. Dit geldt voor zowel het innerlijk als het uiterlijk van het karakter.

Miitomo

Concurrentie

De populairste games voor Android zijn toch wel Candy Crush en Clash Royal. Ondanks de vliegende start, waarbij tien miljoen gebruikers de weg naar Miitomo wisten te vinden, is het succes nu al weer vervlogen. Gemiddeld zou twee keer per week de applicatie gebruikt worden. Van de tien miljoen gebruikers zouden inmiddels nog iets meer dan 2,5 miljoen mensen de app minimaal een keer per week openen.

Nintendo zou met regelmaat de applicatie voorzien van interessante toevoegingen, waardoor gebruikers weer terug zouden keren naar de app. Echter is het gebruik van de app ook afhankelijk van je vrienden, door de sociale insteek. Als je vrienden niet actief zijn, gebeuren er in de game weinig dingen, waardoor de app steeds minder gebruikt wordt.

Nintendo gaf eerder al aan dat het bezig is om meer games klaar te stomen voor mobiele apparaten. Onder andere Animal Crossing zal dit jaar naar Android komen. Vooral van spellen met bekende personages wordt veel verwacht.

En jij?

Ben jij Miitomo gebruiker? Of heb je de app (ook) links laten liggen? We zijn benieuwd naar je mening. Laat een reactie achter onder dit bericht.

Miitomo
Miitomo
Ontwikkelaar: Nintendo Co., Ltd.
Prijs: Gratis+
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel