Lenovo brengt naam Motorola terug voor alle smartphones

Alle smartphones die Lenovo zal uitbrengen in de toekomst, krijgen de merknaam Motorola mee. Dit vertelt de president van Motorola in een interview. Lenovo nam vorig jaar januari Motorola over en zou juist alleen de naam Moto hanteren, dat wordt nu dus anders.

Motorola komt terug

Lenovo zal smartphones die in de toekomst uitgebracht worden voortaan voorzien van de merknaam ‘Motorola’. Vorig jaar januari nam Lenovo Motorola over en gaf toen aan de modellijn ‘Moto’ wel te gebruiken, maar af te zien van de naam Motorola. Toestellen werden aangeduid met ‘Moto by Lenovo’.

Lenovo Motorola

In een gesprek met Cnet geeft Aymar Lencquesaing, president van Motorola, aan dat het het merk een nieuw leven in wil blazen. Zowel de huidige Moto-smartphones als Lenovo’s eigen toestellen zullen uiteindelijk allemaal onder de naam Motorola verschijnen. In Nederland heeft Lenovo bijvoorbeeld de Lenovo K6 en Lenovo P2 en in China krijgen de toestellen de naam Zuk mee. Ook die zal vervangen worden.

Vervangen

In Nederland is Motorola als naam erg bekend maar in sommige andere landen juist weer niet. De naam Lenovo zal echter geleidelijk overal vervangen worden. Motorola werd niet volledig uit het zicht gehouden. Want onder andere het bekende Batwing-logo van Motorola bleef behouden op de toestellen.

Moto 360 2015

Geen nieuwe smartwatch

In het interview komt verder naar voren dat er voorlopig geen nieuwe smartwatch zal verschijnen van het bedrijf. De verkoopcijfers vielen tegen bij de eerdere smartwatch, de Moto 360. Motorola zal blijven investeren en onderzoeken maar op dit moment is het bedrijf niet klaar voor een nieuw product, zo stelt Lencquesaing.

Vorige week werden op het Mobile World Congress de Moto G5 en Moto G5 Plus aangekondigd door Motorola.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel