LG keert bij LG G7 terug naar LCD-scherm: geen OLED

De LG G6 werd voorzien van een LCD-display, maar de V30 verscheen met een OLED-display. Deze zorgt doorgaans voor nog duidelijkere kleuren en een lager energieverbruik. Nu is er informatie over de beeldschermkeuze voor de LG G7.

LG G7 krijgt geen OLED-display

Over de LG G7 hebben we verschillende dingen al gehoord en gezien. De laatste informatie die binnen is gerold gaat over het beeldscherm van de high-end smartphone voor 2018. LG zal kiezen voor een LCD-beeldscherm bij de G7. De verwachtingen waren eerder nog dat het toestel een OLED-scherm zou krijgen, net als de LG V30.

OLED-schermen zorgen doorgaans voor een beter contrast, helderder wit, donkerder zwart en verbruiken over het algemeen minder energie. Echter zijn ze wel duurder om te maken dan een LCD-display. Volgens de berichten zou dit laatste de oorzaak zijn van de keuze tot het gebruiken van een LCD-beeldscherm.

LG G7 render

Ter vergelijking; bij Apple zou een bedrag van 52 dollar betaald worden voor een LCD-scherm in de iPhone 8, en 110 dollar voor een OLED-scherm in een iPhone X. Wel zou de LG G7 een MLCD+ display krijgen. Dit is een scherm uit de fabriek van LG met een 35 procent lager energieverbruik en een betere helderheid dan eerder het geval was.

Eerdere berichten spraken over een releasedatum van mei 2018 voor de LG G7. Het gaat al langere tijd niet al te best met de mobiele tak van LG; dus we zijn erg benieuwd of de G7 hierin verandering kan brengen.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel