LG: lichte stijging smartphone-verkopen; dit jaar twee nieuwe high-end smartphones

LG heeft de kwartaalcijfers bekend gemaakt over het vierde kwartaal van 2015. De smartphone-verkopen stegen licht. De Zuid-Koreaanse fabrikant wil daar verandering in brengen door dit jaar twee nieuwe high-end smartphones uit te brengen. Eén van deze toestellen is de LG G5, die volgende maand tijdens het Mobile World Congress getoond zal gaan worden.

LG

LG heeft de kwartaalcijfers over het vierde kwartaal van 2015 bekend gemaakt. LG verkocht over het jaar 2015 59,7 miljoen smartphones, een kleine stijging in vergelijking met 2014; toen het 59,1 smartphones wist te verkopen. In het vierde kwartaal van 2015 verkocht LG 15,3 miljoen telefoons, waarbij mede de LG V10 bijdroeg aan het resultaat. In het laatste kwartaal van 2014 verkocht de fabrikant 15 miljoen smartphones.

LG G4

Nieuwe smartphones

Dit jaar zal LG twee nieuwe high-end smartphones uitbrengen. Eén hiervan is de LG G5, die volgende maand in Barcelona aangekondigd zal gaan worden. De fabrikant laat niks los over wat het andere vlaggenschip zal worden. De premium-modellen moeten vooral het opnemen tegen de high-end toestellen van andere toestellen, waarbij LG doelt op bijvoorbeeld Samsung met de Samsung Galaxy S7. Dit jaar zullen ook de toestellen uit de nieuwe LG K-serie in de winkels komen te liggen.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bron
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel