LG onhult nieuwe ‘LG U’ met invloed van Nexus 5X

LG heeft in Korea een nieuw toestel aangekondigd; de LG U. Deze smartphone zit boordevol specificaties en toont veel gelijkenissen met de Nexus 5X, die eerder door LG werd ontwikkeld. Toeval of niet, maar eerder zagen we Huawei ook al een smartphone realiseren met herkenbare elementen uit de Nexus-serie.

LG U

Een nieuwe mid-end smartphone van LG is aangekondigd door het bedrijf; de LG U. Deze smartphone is voorzien van een 5,2 inch Full-HD beeldscherm, en bijna ook dezelfde afmetingen als de Nexus 5X. Vooral de voorkant van de LG U toont veel overeenkomsten met die van de Nexus 5X. Deze Nexus-smartphone werd vorig jaar op de markt gebracht en werd gefabriceerd door LG. Toevallig zagen we ook Huawei al een toestel uitbrengen die wat weg had van de Nexus 6P; de Huawei Nova.

LG U

Terug naar de LG U. Want er is verder een 1.14 GHz octa-core processor, 2GB RAM, 32GB interne opslagruimte (uitbreidbaar) en een 3000 mAh accu. De smartphone draait op Android 6.0 Marshmallow en voor het maken van foto’s kan je gebruik maken van de 13 megapixel camera of de 8 megapixel front-camera. Je kunt kiezen uit de kleuren wit, zwart en roze.

De LG U is aangekondigd voor het thuisland Zuid-Korea. Of een release in Europa en dus Nederland erin zit is niet bekend. De prijs bedraagt omgerekend zo’n 320 euro en ligt vanaf nu in de Zuid Koreaanse winkels.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen vanaf: 272,00 euro
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel