‘LG V40 krijgt vijf camera’s en verbeterde gezichtsherkenning’

LG zal haar nieuwe vlaggenschip uit de V-serie voorzien van nog meer camera’s. Bronnen die op de hoogte zijn van de plannen van de LG V40, melden dat de smartphone maar liefst vijf camera’s aan boord zal krijgen.

LG V40 met vijf camera’s

De opvolger die gepland staat voor de LG V30, de LG V40, moet een nog interessanter toestel worden dan zijn voorganger. De Koreaanse fabrikant zou de V40 gaan voorzien van vijf camera’s. Hierbij bevinden zich aan de achterkant drie sensoren en aan de voorkant twee. Eerder zagen we bij de Huawei P20 Pro al de triple camera waarbij het aantal camera’s uitkwam op vier. LG gaat dus een stap verder.

Net als bij eerdere modellen moet één van de sensoren aan de achterkant het mogelijk maken om een groothoek-foto te maken. De precieze functie van de derde camera is nog niet helemaal duidelijk. De kans bestaat dat LG deze sensor inzet voor het vastleggen van diepte of om een andere reden.

LG V40 vijf camera's

De twee front-camera moeten onder andere de gezichtsherkenning verbeteren. Hierbij kan een betere scan gemaakt worden van het gezicht van de gebruiker. Het voordeel hiervan is dat de Face Unlock functie minder snel om de tuin geleid kan worden, wat nu bijvoorbeeld kan voorkomen door een foto van iemand voor het scherm te houden.

De bron meldt verder dat de LG V40, waarbij de naam overigens nog niet definitief is, voorzien zal zijn van een notch, net als bij de LG G7 ThinQ. De vingerafdrukscanner zal weer aan de achterkant geplaatst worden, en ook blijft een fysieke Google Assistant button aanwezig. Het nieuwe toestel krijgt verder Quad-DAC ondersteuning en een Snapdragon 845 processor. Onbekend is of het toestel een LCD of AMOLED scherm krijgt.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel